Ingredience:
1 vanička salátů mix rukola/polníček
1 červený grep
Hrstka pekanových ořechů
Francouzská bageta
Přepuštěné máslo
Bylinková sůl
Zálivka:
Šťáva z grepu
2 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a citrónem
1 lžíce me
Ingredience:
1 vanička salátů mix rukola/polníček
1 červený grep
Hrstka pekanových ořechů
Francouzská bageta
Přepuštěné máslo
Bylinková sůl
Zálivka:
Šťáva z grepu
2 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a citrónem
1 lžíce medu, sůl, pepř
Postup:
Grep okrájíme a vyfilírujeme. Filátka dáme stranou a ze zbylého grepu do misky vymačkáme šťávu.
Šťávu přelijeme do malého rendlíku a svaříme spolu s balzamikovým krémem, medem, solí a pepřem
na hustší zálivku. Zálivku necháme vychladnout.
V misce zatím promícháme salát s nasekanými pekanovými ořechy a filátky z grepu. Vzniklý salát polijeme zálivkou a důkladně promícháme. Na pánvi rozpustíme trochu přepuštěného másla, na kterém opečeme plátky bagetky, které posypeme bylinkovou solí.
Salát servírujeme na talíř s bagetkami. Můžeme ho ještě dozdobit celými pekanovými ořechy.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)