Jablkovo-ořechová buchta, kterou prostě musíte vyzkoušet!

Jablkovo-ořechová buchta, kterou prostě musíte vyzkoušet!

Suroviny:

  • 7 středních jablek
  • 150 g nahrubo sekaných ořechů
  • 330 g polohrubé mouky
  • 125 ml oleje
  • 180 g cukru krupice
  • 2 velká vejce
  • 2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky skořice

Příprava:

Příprava je velmi jednoduchá a tak se k pečení této buchty nemusíte odhodlávat tak dlouho, jako k pracnějším receptům

Jablíčka můžeme samozřejmě oloupat, ale já doporučuji nechat šlupku tam kde je (nezapomeňte jablka řádně omýt) a jablíčka nastrouhat do mísy. K nastrouhaným jablkům přidáme ořechy a promícháme. Dále můžeme přidat olej a vajíčka a hmotu důkladně propracovat.

V jiné nádobě si smícháme suché suroviny – mouku, cukr, skořici a také jednou sodu.

Tuto směs budeme postupně přidávat k té s jablky a nenecháme se odradit tím, že je směs opravdu velmi velmi hustá.

Předehřejeme si troubu na 160° při horkovzduchu, o trochu více pokud horkovzduch nepoužíváme.

Větší plech si vyložíme pečícím papírem a stěrkou na něj naneseme všechno těsto, které uhladíme hezky do rovna a dáme péct na cca 35 minut. Zkoušíme špejlí.

Nejlépe chutná úplně vychladlá, takže zkuste vydržet, než se do ní zakousnete. Můžete zdobit dle libosti, já mám ráda něco lehce kyselejšího, takže třeba sýr Philadelphia ušlehaný s trochu cukru a másla.

 

Ingredience: