Božkovské recepty na vánoční dobroty
Hořící svíce na adventním věnci nám připomínají brzký příchod nejhezčích svátků v roce. S blížícími se Vánocemi je spojené nakupování dárků pro nejbližší, ale také pečení tradičního cukroví.
Svátky pohody a klidu si
Božkovské recepty na vánoční dobroty
Hořící svíce na adventním věnci nám připomínají brzký příchod nejhezčích svátků v roce. S blížícími se Vánocemi je spojené nakupování dárků pro nejbližší, ale také pečení tradičního cukroví.
Svátky pohody a klidu si nedovedeme představit bez perníčků. Proto vám přinášíme recept na ty,
které budou ihned po upečení měkké a vláčené.
Perníčky
Ingredience:
500 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
180 g medu
100 g tuku na pečení nebo másla
2 vejce (1 do těsta a 1 na potření perníčků)
4 lžíce kakaa
1 lžíce Božkov Originálu
1 lžička prášku do pečiva
Směs koření do perníčků
Postup: Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné, měkké těsto, které necháme v potravinářské fólii odležet do druhého dne. Druhý den vyválíme těsto na cca 0,5 cm a vykrajujeme perníčky, skládáme na plech, který vyložíme pečícím papírem. Pečeme zhruba 5 minut v předem vyhřáté troubě na 180°C. Perníčky jsou hotové, ještě než začnou hnědnout, mají zlatavou barvu a jsou vyběhlé. Jakmile vytáhneme perníčky z trouby, ihned potíráme rozšlehaným vejcem, aby se hezky leskly.
Pokud patříte mezi hospodyňky, které mají obavy z pečení, vsaďte na jednoduché nepečené bezlepkové dobroty hned na dva způsoby!
Kokosové a mandlové kuličky
Na přípravu přibližně 30 kusů kokosových kuliček budete potřebovat:
150 g jemně strouhaného kokosu + dalších přibližně 30 g na obalení
120 g strouhané bílé čokolády
80 g změklého másla
1 vanilkový cukr
60 g moučkového cukru
1 lžíce Božkov Speciálu Kokosového (k dostání v síti prodejen Tesco)
pár kapek citronové šťávy
N
a přípravu přibližně 30 kusů mandlových kuliček budete potřebovat:
150 g mandlové mouky + dalších přibližně 30 g na obalení
120 g strouhané hořké čokolády
80 g změklého másla
1 vanilkový cukr
60 g moučkového cukru
1 lžíce Božkov Speciálu Mandlového
pár kapek citronové šťávy
Postup na přípravu obou druhů: Ingredience smíchejte dohromady a vypracujte z nich hmotu, která bude hladká a bude držet pohromadě. Směs vložte na hodinu do chladničky odpočinout. Potom z ní vytvarujte kuličky a obalte je ve strouhaném kokosu v případě kokosových kuliček nebo v mandlové mouce
u mandlových kuliček.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)