Vyzkoušejte "božkovské" receptíky na (nejen) vánoční dobroty

Vyzkoušejte "božkovské" receptíky na (nejen) vánoční dobroty

Božkovské recepty na vánoční dobroty Hořící svíce na adventním věnci nám připomínají brzký příchod nejhezčích svátků v roce. S blížícími se Vánocemi je spojené nakupování dárků pro nejbližší, ale také pečení tradičního cukroví. Svátky pohody a klidu si


Božkovské recepty na vánoční dobroty Hořící svíce na adventním věnci nám připomínají brzký příchod nejhezčích svátků v roce. S blížícími se Vánocemi je spojené nakupování dárků pro nejbližší, ale také pečení tradičního cukroví. Svátky pohody a klidu si nedovedeme představit bez perníčků. Proto vám přinášíme recept na ty, které budou ihned po upečení měkké a vláčené.

Perníčky

Ingredience: 500 g hladké mouky 200 g moučkového cukru 180 g medu 100 g tuku na pečení nebo másla 2 vejce (1 do těsta a 1 na potření perníčků) 4 lžíce kakaa 1 lžíce Božkov Originálu 1 lžička prášku do pečiva Směs koření do perníčků Postup: Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné, měkké těsto, které necháme v potravinářské fólii odležet do druhého dne. Druhý den vyválíme těsto na cca 0,5 cm a vykrajujeme perníčky, skládáme na plech, který vyložíme pečícím papírem. Pečeme zhruba 5 minut v předem vyhřáté troubě na 180°C. Perníčky jsou hotové, ještě než začnou hnědnout, mají zlatavou barvu a jsou vyběhlé. Jakmile vytáhneme perníčky z trouby, ihned potíráme rozšlehaným vejcem, aby se hezky leskly. Pokud patříte mezi hospodyňky, které mají obavy z pečení, vsaďte na jednoduché nepečené bezlepkové dobroty hned na dva způsoby!

Kokosové a mandlové kuličky

  Na přípravu přibližně 30 kusů kokosových kuliček budete potřebovat: 150 g jemně strouhaného kokosu + dalších přibližně 30 g na obalení 120 g strouhané bílé čokolády 80 g změklého másla 1 vanilkový cukr 60 g moučkového cukru 1 lžíce Božkov Speciálu Kokosového (k dostání v síti prodejen Tesco) pár kapek citronové šťávy   Na přípravu přibližně 30 kusů mandlových kuliček budete potřebovat: 150 g mandlové mouky + dalších přibližně 30 g na obalení 120 g strouhané hořké čokolády 80 g změklého másla 1 vanilkový cukr 60 g moučkového cukru 1 lžíce Božkov Speciálu Mandlového pár kapek citronové šťávy Postup na přípravu obou druhů: Ingredience smíchejte dohromady a vypracujte z nich hmotu, která bude hladká a bude držet pohromadě. Směs vložte na hodinu do chladničky odpočinout. Potom z ní vytvarujte kuličky a obalte je ve strouhaném kokosu v případě kokosových kuliček nebo v mandlové mouce u mandlových kuliček.