Co budete potřebovat?
1 menší dýně Hokaido
2 - 3 mrkve
několik lístků šalvěje
snítka tymiánu
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem
2 - 3 šalotky
2 lžíce másla
2 cm zázvoru
himalájská sůl, pepř
kaje
Co budete potřebovat?

1 menší dýně Hokaido
2 - 3 mrkve
několik lístků šalvěje
snítka tymiánu
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem
2 - 3 šalotky
2 lžíce másla
2 cm zázvoru
himalájská sůl, pepř
kajenský pepř
3 lžíce parmazánu
150 ml kokosového mléka
100 ml smetany ke šlehání
Na ozdobu:
1 lžíce zakysané smetany
dýňová a slunečnicová semínka
Postup:

Dýni i se slupkou nakrájíme na větší kostky, mrkev oloupeme a nakrájíme na klínky.
V míse smícháme dýni, mrkev, nasekané lístky šalvěje a tymián. Pokapeme olivovým olejem, balzamikovým krémem a přendáme do velkého pekáče vyloženého pečicím papírem.
Pečeme na 175 stupňů cca 30 minut.
Na másle mezitím osmahneme šalotku, přidáme najemno nakrájený zázvor, orestujeme
a přendáme do mixéru spolu s pečenou zeleninou. Dle potřeby přidáváme horkou vodu, dokud nedosáhneme požadované hustoty polévky.
Polévku dáme do hrnce a přivedeme k varu. Dochutíme ji solí, pepřem, parmazánem, kajenským pepřem, kokosovým mlékem a smetanou ke šlehání.
Na talíři ozdobíme lžičkou zakysané smetany a opraženými dýňovými a slunečnicovými semínky.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)