Dýňová polévka s pečenou mrkví a zázvorem s balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou

Dýňová polévka s pečenou mrkví a zázvorem s balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou

Co budete potřebovat? 1 menší dýně Hokaido 2 - 3 mrkve několik lístků šalvěje snítka tymiánu 3 lžíce olivového oleje 3 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem 2 - 3 šalotky 2 lžíce másla 2 cm zázvoru himalájská sůl, pepř kaje


Co budete potřebovat? 1 menší dýně Hokaido 2 - 3 mrkve několik lístků šalvěje snítka tymiánu 3 lžíce olivového oleje 3 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem 2 - 3 šalotky 2 lžíce másla 2 cm zázvoru himalájská sůl, pepř kajenský pepř 3 lžíce parmazánu 150 ml kokosového mléka 100 ml smetany ke šlehání Na ozdobu: 1 lžíce zakysané smetany dýňová a slunečnicová semínka   Postup: Dýni i se slupkou nakrájíme na větší kostky, mrkev oloupeme a nakrájíme na klínky. V míse smícháme dýni, mrkev, nasekané lístky šalvěje a tymián. Pokapeme olivovým olejem, balzamikovým krémem a přendáme do velkého pekáče vyloženého pečicím papírem. Pečeme na 175 stupňů cca 30 minut.   Na másle mezitím osmahneme šalotku, přidáme najemno nakrájený zázvor, orestujeme a přendáme do mixéru spolu s pečenou zeleninou. Dle potřeby přidáváme horkou vodu, dokud nedosáhneme požadované hustoty polévky. Polévku dáme do hrnce a přivedeme k varu. Dochutíme ji solí, pepřem, parmazánem, kajenským pepřem, kokosovým mlékem a smetanou ke šlehání. Na talíři ozdobíme lžičkou zakysané smetany a opraženými dýňovými a slunečnicovými semínky.