Teplý salát z čočky Beluga
Beluga, černá čočka, je další úžasná luštěnina, která se nemusí namáčet, takže když potřebujete rychlou večeři, tak můžete sáhnout třeba po tomto druhu. Navíc nenadýmá, to si ještě pojistěte při jejím vaření přidáním bobkového lis
Teplý salát z čočky Beluga
Beluga, černá čočka, je další úžasná luštěnina, která se nemusí namáčet, takže když potřebujete rychlou večeři, tak můžete sáhnout třeba po tomto druhu. Navíc nenadýmá, to si ještě pojistěte při jejím vaření přidáním bobkového listu či kouskem mořské řasy, má vynikající nutriční hodnoty v podobě velkého množství bílkovin, vlákniny, díky své barvě má spoustu antioxidantů, vitamíny, minerály, má nízký glykemický index
a při vaření se nerozvaří stejně jako třeba ta červená. Mnoho kuchařů jí stále s větší oblibou používá jako přílohu, my si jí doplníme avokádem jako zdravým zdrojem tuků a žitným chlebem.
SUROVINY
150 g čočky Beluga
2 bobkové listy nebo list mořské řasy
1 střední cibule nebo šalotka
½ červené papriky
½ žluté papriky
½ malé cukety
100 g sušených rajčat v oleji
sůl, pepř
šťáva z půlky citronu
hrst na sucho opražených vlašských ořechů
Čočku propereme od nečistot a dáme spolu
s bobkovým listem či mořskou řasou vařit na cca 20 minut do změknutí. Na pánvi si na sucho opražíme vlašské ořechy a dáme stranou. Pánev vytřeme a na oleji orestujeme cibulku. Přidáme pokrájené papriky
a cuketu a cca 4 minuty restujeme. Přisypeme uvařenou čočku, zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a nakonec přidáme na kousky pokrájená rajčata. Osobně je přidávám do jídla až ke konci, zůstane jim ta výrazná chuť. Salát můžeme dochutit ještě přidáním trochy oleje z rajčat.
Podáváme s avokádem, které si namažeme (osolíme a opepříme) na čerstvý žitný chléb.
Doporučuji 100% z Antonínova pekařství, lepší jsem nejedla.
Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet :- )
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)