Zkuste mexickou polévku ve vegan verzi

Zkuste mexickou polévku ve vegan verzi

Mexická polévka s kukuřicí Tato polévka je moje oblíbená, v zimě jí dělám dost často, není to totiž žádný vývárek, ale pořádné poctivé jídlo. Akorát se to chce včas rozhodnout, zda uděláme verzi, která nám sebere čas namáčením a vařením fazolí, nebo uděláme


Mexická polévka s kukuřicí Tato polévka je moje oblíbená, v zimě jí dělám dost často, není to totiž žádný vývárek, ale pořádné poctivé jídlo. Akorát se to chce včas rozhodnout, zda uděláme verzi, která nám sebere čas namáčením a vařením fazolí, nebo uděláme super rychlou (a línou) verzi a šáhneme po hotových fazolích z konzervy. Volbu nechám na Vás, ale určitě zvolte tenhle recept a zkuste, nemůžete litovat. SUROVINY 1 hrnek neuvařených červených fazolí nebo pro rychlejší verzi 2 konzervy červených fazolí ve slaném nálevu 1 konzerva sekaných rajčat 1 malý rajčatový protlak nebo kečup 2 hrsti mražené kukuřice 1 velká cibule ½ uzeného tempehu (nemusí být) 4 stroužky česneku 0,4 l zeleninového vývaru 1 lžička sladké papriky ½ lžičky chilli, sůl, pepř 1-2 lžíce třtinového cukru řepkový olej   Pokud jsme se rozhodli pro delší verzi, tak musíme den předem nejlépe namočit fazole, několikrát jim vyměnit vodu, pak je v čisté vodě spolu s bobkovým listem uvařit do měkka. V líné verzi jednoduše otevřeme dvě konzervy fazolí, které slijeme a propláchneme. Zhruba polovinu fazolí rozmixujeme na hladkou kaši, bude se nám hodit na zahuštění polévky, ať máme bezlepkovou verzi. Na oleji orestujeme cibuli, na malé kousky pokrájený tempeh, česnek a restujeme do barvy. Přidáme rajčata, rozmixované i celé fazole, protlak a zalijeme vývarem. Ihned dochutíme kořením, protože polévku stačí jen přivést k varu, nechat jí chvíli probublat a můžeme podávat. Na závěr jen vyladíme cukrem, protože polévka by byla díky protlaku a rajčatům s konzervy příliš kyselá.   Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet