Mexická polévka s kukuřicí
Tato polévka je moje oblíbená, v zimě jí dělám dost často, není to totiž žádný vývárek, ale pořádné poctivé jídlo. Akorát se to chce včas rozhodnout, zda uděláme verzi, která nám sebere čas namáčením a vařením fazolí, nebo uděláme
Mexická polévka s kukuřicí
Tato polévka je moje oblíbená, v zimě jí dělám dost často, není to totiž žádný vývárek, ale pořádné poctivé jídlo. Akorát se to chce včas rozhodnout, zda uděláme verzi, která nám sebere čas namáčením a vařením fazolí, nebo uděláme super rychlou (a línou) verzi a šáhneme po hotových fazolích z konzervy. Volbu nechám na Vás, ale určitě zvolte tenhle recept a zkuste, nemůžete litovat.
SUROVINY
1 hrnek neuvařených červených fazolí nebo pro rychlejší verzi 2 konzervy červených fazolí ve slaném nálevu
1 konzerva sekaných rajčat
1 malý rajčatový protlak nebo kečup
2 hrsti mražené kukuřice
1 velká cibule
½ uzeného tempehu (nemusí být)
4 stroužky česneku
0,4 l zeleninového vývaru
1 lžička sladké papriky
½ lžičky chilli, sůl, pepř
1-2 lžíce třtinového cukru
řepkový olej
Pokud jsme se rozhodli pro delší verzi, tak musíme den předem nejlépe namočit fazole, několikrát jim vyměnit vodu, pak je v čisté vodě spolu s bobkovým listem uvařit do měkka. V líné verzi jednoduše otevřeme dvě konzervy fazolí, které slijeme a propláchneme. Zhruba polovinu fazolí rozmixujeme na hladkou kaši, bude se nám hodit na zahuštění polévky, ať máme bezlepkovou verzi. Na oleji orestujeme cibuli, na malé kousky pokrájený tempeh, česnek a restujeme do barvy. Přidáme rajčata, rozmixované i celé fazole, protlak a zalijeme vývarem. Ihned dochutíme kořením, protože polévku stačí jen přivést k varu, nechat jí chvíli probublat
a můžeme podávat. Na závěr jen vyladíme cukrem, protože polévka by byla díky protlaku a rajčatům s konzervy příliš kyselá.
Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)