Červená řepa s kozím sýrem
Rychlý, jednoduchý a hlavně zdravý recept vhodný k zimní odpolední svačině. Červená řepa dodá našemu tělu široké spektrum vitaminů (např. C a skupiny B) a minerálních látek (např. vápník a hořčík) vhodných pro všechny, a betain, který ocení především sportovci. Lehce stravitelný čerstvý kozí sýr přidá svačině bílkoviny.
Ingredience (2 porce)
- 200 g uvařené červené řepy
- 40 g čerstvého kozího sýra
- 40 g žitného knäckebrotu (4 ks)
Postup
Umytou červenou řepu uvaříme vcelku cca 45 minut, slijeme vodu, necháme lehce vychladnout (můžeme propláchnout studenou vodou), oloupeme slupku a nastrouháme nahrubo.
Smícháme s nadrobeným kozím sýrem a podáváme s knäckebrotem
- doba přípravy 10 minut + 45 minut na uvaření řepy, 1483 kJ / 353 kcal, 742 kJ na 1 porci
- Tuky: 7 g
- Sacharidy: 19 g
- Bílkoviny: 7,5 g
- Vláknina: 6 g
- Vhodné pro celou rodinu a sportovce, zdroj bílkovin a vlákniny, bez lepku
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/cervena-repa-s-kozim-syrem