Letní osvěžení v podobě drinků z vína
Přinášíme vám recepty na známé i méně známé koktejly, které si můžete připravit z kvalitních moravských vín, dostupných v nabídce Vinotrh.cz.
Muškátovo melounová tříšť
Ingredience k přípravě drinku:
- láhev vína Muškát Moravský 2018, Modrý sklep + 1 šálek vína na servírování
- 6 šálků kostek zralého melounu
- ¼ šálku cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- sklenice na servírování (nejlépe široké)
Kostky melounu zbavte jadérek, poté je rozmixujte a nalijte do větší nádoby. Přidejte cukr, citronovou šťávu
a 0,75 l láhev vína Muškát moravský (polosladké víno). Důkladně ingredience promíchejte a dejte nádobu na 2 až 3 hodiny do mrazničky. Aby se ve směsi netvořily velké kusy ledu, jednou za čas ji promíchejte. Rychlejší varianta je smíchat v mixeru melounovou směs přímo s ledovou tříští.
Tříšť naservírovanou do širokých sklenic přelijte na závěr půl deci muškátu.
K přípravě drinku můžete použít i jiná polosladká až sladká vína (např. Solaris, Hibernal, Tramín, Pálavu apod.)
zdroj: thekitchenismyplayground.com
Mátovo-limetkové Prosecco
Ingredience k přípravě drinku:
- 500 ml Prosecco DOC extra dry, LAHOFER.it
- 2 limetky
- hrst mátových lístků
- 1 polévková lžíce cukru
- salátová okurka
- led
Osvěžující kombinaci máty a limetky ve spojení s Proseccem - kombinace, která vás nadchne svou chutí
a zároveň jednoduchostí. Z limetek vymačkejte šťávu a společně s cukrem ji rozmíchejte ve džbánu. Lístky máty natrhejte na hrubé kousky - to proto, aby pustily vůni, ale aby vám nezavazely při pití. Do džbánu dejte led, natrhanou mátu, okurku nakrájenou na plátky a vše zalijte vychlazeným Proseccem. Tu svěžest si prostě zamilujete! Z těchto ingrediencí vytvoříte drinky pro cca 4 osoby.
zdroj: iPrima Fresh
Lesní ticho
Ingredience k přípravě drinku:
- Zweigeltrebe rosé 2018, Vinařství ŠPALEK
- borůvkový džus
- soda (perlivá, jemně perlivá voda)
- lesní ovoce (borůvky, ostružiny, maliny…)
- led
Jeden z nejoblíbenějších drinků z vína na českém internetu. Do sklenice vložíme led, do poloviny nalijeme borůvkový džus, zbytek sklenice dolijeme vínem a perlivou vodou v libovolném poměru. Na ozdobu přidáme několik borůvek, ostružin, malin nebo jiného drobného lesního ovoce. Ptáte se proč právě lesní ovoce? Jeho chuť je totiž typická pro odrůdu růžového vína Zweigeltrebe. Drink má velmi lahodnou ovocnou chuť a osvěžující říz.
zdroj: český internet
Mimosa
Ingredience k přípravě drinku:
- Znovín Classic Sekt Brut, Znovín Znojmo
- pomerančový džus
- led
Koktejlový nápoj, který je typický pro Ameriku vytvoříte smícháním šampaňského (nebo jiného sektu)
a důkladně vychlazeného pomerančového džusu v poměru 1:1. Tradičně se servíruje ve sklenici na šampaňské
k pokrmům označovaným jako brunch. Podobný koktejl se nazývá Buck´s Fizz, vzniká smícháním šampaňského
a pomerančového džusu v poměru 2:1.
zdroj: Wikipedia
Frizzante na ledu
Ingredience k přípravě drinku:
- Frizzante 2018, Vinařství SIMENON
- led nebo ledová tříšť
- drobné červené ovoce
Jednodušší koktejl už nenajdete. Tohle ovocité svěží Frizzante stačí přelejte přes dostatečné množství ledových kostek. Pro intenzivnější chuť můžete přidat drobné červené bobulové ovoce dle vlastní chuti. Jemná perlivost vína znásobí svěží chuť drinku!
zdroj: Vinotrh.cz
Sangria
Ingredience k přípravě drinku:
- Frankovka 2017 mzv, Vinařství Regina Coeli
- 2 zralé šťavnaté broskve
- 3 pomeranče
- 1 citron
- 2 vrchovaté lžíce cukru
- 2 lžíce vody
Receptů na známou španělskou Sangriu existuje nespočet, my jsme pro vás vybrali tento.
Cukr a vodu svařujeme tak dlouho, dokud se cukr úplně nerozpustí. Připravíme si větší džbán, do kterého nalijeme víno. Pomeranče a citron vymačkáme, získanou šťávu přes sítko nalijeme do vína. Broskve oloupeme, nakrájíme je na malé kousky a přidáme do vína. Kdo chce, může přidat pro větší aroma drinku kousek skořice vcelku. Přilijeme rozvařený cukr,, promícháme a necháme 2 hodiny odstát při pokojové teplotě. Před podáváním přidáme do džbánu kostky ledu.
Zdroj: Toprecepty.cz
Sangria s trochou míň práce
Ingredience k přípravě drinku:
- lahev libovolného červeného vína,
- šálek červeného grapefruitového džusu,
- ¼ šálku limetkové šťávy
- ¼ šálku cukru.
- ovoce na ozdobu (hrozny, meloun, pomeranč atd.)
Ve džbánu smíchejte víno, grapefruitový džus a cukr a dobře promíchejte. Sklenice naplňte ledem, přilejte do nich směs, přelijte limetkovou šťávou a ozdobte kouskem ovoce. K Sangrii se výborně hodí plátek pomeranče, hrozny nebo meloun.
Re: Letní osvěžení v podobě drinků z vína
Eliška (host) / před 5 lety 01.08.2019 13:08
To zní skvěle. Určitě něco vyzkouším. Víno k létu 100% patří. Nejradši mám večery, když už děti spí a s manželem sedíme venku a dáme si kvalitní víno a uděláme si chvilku jen sami pro sebe.