Zažijte atmosféru irského pubu na pobočkách Bageterie Boulevard. Nové chef menu voní po Guinnessu

Zažijte atmosféru irského pubu na pobočkách Bageterie Boulevard. Nové chef menu voní po Guinnessu

Irsko, jež si vysloužilo přezdívku smaragdový ostrov, láká každoročně tisíce lidí díky své krajině, památkám, přátelským obyvatelům a gastronomii. 


Letos vám kousek této krásné země přináší Bageterie Boulevard ve spolupráci s Frankem Haugtonem v podobě irského chef menu, které voní především po proslulém Guinnessu a whiskey.

Nové irské chef menu je součástí nabídky Bageterie Boulevard od 21. listopadu, kdy jej v pobočce Bageterie Boulevard v Dejvicích slavnostně odhalil sám autor Frank Haugton za přítomnosti majitele Bageterie Boulevard Petra Cichoně a irského velvyslance Alana Gibbonse, který propojení české a irské kultury velmi kvituje. „Jsem rád, že zákazníci Bageterie Boulevard dostanou v nadcházejících měsících možnost vyzkoušet některé chutě Irska. Jsem si jistý, že toto menu s irskou tématikou bude mít u českých mlsných jazýčků velký úspěch,“ uvedl velvyslanec.

Kousek Irska v Česku

Frank Haughton, který pochází z irského hrabství Wicklow, otevřel v roce 1993 v Praze Irish Pub, jež měl jako první ve střední Evropě na čepu legendární irský stout Guinness. Pivo specifické chuti je s Irskem neodmyslitelně spjato, a proto nesmí chybět ani v irském menu v jehož rámci vzniklo za pomoci Franka Haughtona i video, které společně s týmem Bageterie Boulevard natočili přímo v Irsku. Díky němu si mohou zákazníci Bageterie Boulevard užít irskou atmosféru přímo na pobočkách. Frank již od počátku svého působení v České republice podporuje spolupráci mezi českou a irskou komunitou, není tedy s podivem, že Bageterie Boulevard spojila své síly právě s ním. „S našimi zákazníky jsme prostřednictvím chef menu cestovali již do mnoha evropských i mimoevropských regionů, nyní jsme rádi že je to právě krásné Irsko. S Frankem to je velmi inspirativní a příjemná spolupráce,“ doplnil majitel Bageterie Boulevard Petr Cichoň.

Gastronomie s chutí piva a whiskey

Oběd v irském stylu můžete začít polévkou Irish Flag. Pod tímto názvem se ukrývá dýňovo-mrkvový krém, kterému dodává jemnost pomeranč a správný říz zázvor, vše pak zjemňuje krémový sýr a petrželové pesto. Následně máte na výběr mezi Hovězím v Guinnessu a Bylinkovou krůtou se šunkou a whiskey. V bagetě s hovězím se skvěle doplňuje chuť hovězího krku taženého s omáčkou z černého piva Guinness, kyselost nakládané okurky a cibulek spolu s pórkem karamelizovaným s whiskey. To vše doplňuje ještě baby špenát
a čedar. Druhá bageta je dokonalou symfonií krůtích prsou v bylinkách a pečené šunky glazované ve whiskey s medem, jež ladí s brusinkovou omáčkou a petrželkovou nádivkou. Budete-li mít po této hostině ještě prostor na nějakou chuťovku, pak vyzkoušejte bramborové lupínky s příchutí irského stoutu Guinness. V nabídce samozřejmě nechybí ani samotné irské pivo Guinness extra stout.

Chef menu po 40.

Irské menu je v pořadí 40. spoluprací s profesionálními kuchaři v rámci Evropy. Formát chef menu Bageterie Boulevard uvádí již od roku 2011 a ročně jeho prostřednictvím představí čtyři evropské regiony a jejich kuchyni. Bageterie Boulevard působí na českém na českém trhu již od roku 2003 a má 59 poboček. Poslední otevřenou je pobočka ve Štefánikově ulici v Praze.