Zkuste bezlepkové pečení s Lianou

Zkuste bezlepkové pečení s Lianou


Pokud máte problémy s konzumací droždí a proto si nemůžete dát voňavé smažené koblihy, máme pro Vás skvělý recept na tyto tvarohové koblihy, které jsou k nerozeznání od klasických kynutých koblih. Vyzkoušejte si s námi upéct třeba oblíbenou bábovku nebo bezlepkové koblihy.

Bezlepková bábovka s Nutelou
Máte pocit, že klasická bábovka je příliš suchá? Vylepšete si ji nutělou a úžasnou kakaovou polevou.

Co budete potřebovat?

Kakaová poleva

Dále potřebujeme

  • máslo na vymazání formy
  • kokos k vysypání formy

Postup

  1. Všechny suroviny na těsto vložíme utřeme na hladké těsto.
  2. Nutelu mírně zahřejeme, aby byla v řídkém skupenství.
  3. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Nalijeme asi polovinu těsta, rozetřeme nutelu a přikryjeme zbylým těstem. Povrch uhladíme do roviny.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 ° C cca 50 minut. Než se bábovka peče, připravíme kakaovou polevu. Na mírném ohni mícháme všechny suroviny, dokud se nespojí do hladké polevy. Upečenou a mírně vychladlou bábovku vyklopíme z formy a necháme úplně vychladnout. Polijeme kakaovou polevou.

Dobrý tip:
Použijeme-li silikonovou formu na bábovku, není třeba ji vytírat žádným tukem.

Bezlepkové koblihy

Co budete potřebovat?

 

Postup

  1. Tvaroh, vejce, cukr, sodu bikarbonu a pekárnu mix ručně vypracujeme na těsto. Necháme 30 minut odležet v chladu.
  2. Rozválíme na pomoučené pracovní desce na cca 8 mm.
  3. Vykrojíme kolečka s dírkami.
  4. Smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
  5. Podáváme s oblíbeným džemem a posypané cukrem.

Další recepty najdete na Liana.sk nebo také u nás v sekci RECEPTY!

A pokud odpovíte správně na otázku, můžete vyhrát  mix produktů Liana.

 

 

 

 

 

 

zdroj/foto: Bezlepkové tvarohové koblihy - Liana