Kapří Brandade
INGREDIENCE
- Smažený obalovaný kapr 500 g
- Brambory C 1 kg
- Rozmarýn 1 snítka
- Smetana ke šlehání 33% 3 lžíce
- České máslo 84 % mléčného tuku 2 lžíce
- Mlýnek mořská sůl 1 lžička
- Muškátový oříšek 1 špetka
- Parmigiano reggiano, strouhaný sýr 80 g
- Pažitka
- České máslo 84 % mléčného tuku 1 lžíce (na vymazání formy)
- Strouhanka 1 hrst (na vysypání formy)
Salát - Citróny 1 plod (šťáva)
- Mlýnek mořská sůl 1 špetka
- Mlýnek pepř čtyř barev 1 špetka
- Sirup z agáve 1 lžíce
- Olivový olej extra panenský 1 lžíce
- Polníček 100 g
POSTUP
- Kapra zbavte trojobalu a všech kostí.
- Brambory oloupejte, uvařte společně s rozmarýnem v osolené vodě doměkka a sceďte.
- Uvařené brambory zakápněte smetanou, přidejte máslo a nechte rozpustit.
- Vše rozmačkejte a promíchejte tak, aby vznikla hustější kaše.
- Do ní nastrouhejte špetku muškátového oříšku a přimíchejte připravené kapří maso.
- Troubu předehřejte na 180 °C. Zapékací misku vymažte máslem, vysypte strouhankou, vložte do ní bramborovou směs a zasypte ji nastrouhaným parmezánem.
- Pečte v troubě přibližně 20 minut, dokud vše lehce nezezlátne. Mezitím si připravte salát.
- Smíchejte v misce šťávu z citronu, sůl, pepř, sirup z agáve a olivový olej.
- Polníček přimíchejte až těsně před servírováním.
- Hotové brandade podávejte posypané najemno nakrájenou pažitkou společně s polníčkovým salátem.
zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/kapri-brandade
Ingredience:
brambory kapr máslo olej olivový polníček smetana ke šlehání strouhanka sůl mořská