Kapří Brandade

Kapří Brandade

INGREDIENCE

 

POSTUP

  1. Kapra zbavte trojobalu a všech kostí.
  2. Brambory oloupejte, uvařte společně s rozmarýnem v osolené vodě doměkka a sceďte.
  3. Uvařené brambory zakápněte smetanou, přidejte máslo a nechte rozpustit.
  4. Vše rozmačkejte a promíchejte tak, aby vznikla hustější kaše.
  5. Do ní nastrouhejte špetku muškátového oříšku a přimíchejte připravené kapří maso.
  6. Troubu předehřejte na 180 °C. Zapékací misku vymažte máslem, vysypte strouhankou, vložte do ní bramborovou směs a zasypte ji nastrouhaným parmezánem.
  7. Pečte v troubě přibližně 20 minut, dokud vše lehce nezezlátne. Mezitím si připravte salát.
  8. Smíchejte v misce šťávu z citronu, sůl, pepř, sirup z agáve a olivový olej.
  9. Polníček přimíchejte až těsně před servírováním.
  10. Hotové brandade podávejte posypané najemno nakrájenou pažitkou společně s polníčkovým salátem.

 

 

zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/kapri-brandade