Císařský trhanec s ovocem
INGREDIENCE
- Hladká mouka 200 g
- Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
- Vanilkový cukr 20 g
- Citronová kůra 1 lžička
- Mlýnek mořská sůl 1 špetka
- Čerstvé mléko plnotučné 250 ml
- Čerstvá BIO vejce 6 ks M 4 ks
- Přepuštěné máslo 150 g
- Třtinový cukr
- Jahody
- Maliny
- Zakysaná smetana
- Čerstvá máta
- Moučkový cukr
POSTUP
- Smíchejte mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr a nastrouhanou citronovou kůru.
- Přidejte sůl, mléko, vejce a vyšlehejte hladké těsto.
- Do rozehřáté pánve s přepuštěným máslem vlijte těsto.
- Jakmile je z jedné strany zapečené, rozdělte ho obracečkou na čtvrtiny, otočte a dopečte.
- Po upečení natrhejte těsto v pánvi na kousky a přendejte do misky.
- Ve stejné pánvi nechte zkaramelizovat cukr, přidejte jahody a krátce orestujte.
- Přidejte nakrájený trhanec, přepuštěné máslo a nechte prohřát.
- Trhanec s jahodami podávejte posypaný moučkovým cukrem, ozdobený zakysanou smetanou, malinami a mátou.
zdroj: https://www.gustoacademy.cz/recepty/detail/cisarsky-trhanec-s-ovocem
Ingredience:
cukr hnědý jahody maliny mléko mouka hladká smetana zakysaná vejce