Tři snadné pokrmy ze špaget, které si jednoduše zamilujete

Těstoviny mají v našem jídelníčku své místo. Někteří je mají rádi více, jiní je příliš nevyhledávají. To může mít příčinu třeba v tom, že je v naší zemi ještě stále spoustu lidí neumí vhodně využít. Proto vám přinášíme tipy na tři snadné pokrmy ze špaget, které si jednoduše zamilujete.
Špagety se sýrovou omáčkou
Co budeme potřebovat?
Špagety, 150g parmazánu, 150 ml smetany ke šlehání (33% obsahu tuku), 50 ml bílého vína, olivový olej, 2 stroužky česneku, 1 šalotku, sůl, pepř, petrželová nať
Nejprve si dejte do vroucí osolené vody vařit špagety. Souběžně s tím se můžete pustit do přípravy omáčky. Na rozehřátou pánev nalijte menší množství olivového oleje a nechte taktéž rozehřát. Stáhněte plamen a přidejte nadrobno nakrájenou šalotku, kterou zarestujte do sklovata. Následně k ní vložte na malé kousky nasekaný česnek. Dávejte pozor, aby se nespálil. Prakticky jakmile ucítíte na sporákem česnekové aroma, podlijte obsah pánve kvalitní suchým bílým vínem a zredukujte tekutinu v pánvi na zhruba jednu třetinu.
V tento moment přichází čas na smetanu, kterou nechte zahřát a poté do ní vložte nastrouhaný parmazán, který se začne rozpouštět. Během tohoto procesu omáčku postupně řeďte slanou vodou ze špaget tak, aby měla krémovou konzistenci. Na závěr už stačí jen opepřit, případně dosolit dle libosti a přidat nasekanou petrželovou nať. Špagety si sceďte, v žádném případě je neproplachujte vodou, ale rovnou je přidejte do omáčky, zamíchejte a nechte s omáčkou spojit. V případě potřeby můžete znovu naředit vývarem z těstovin.
Špagety s rajčatovou omáčkou
Co budeme potřebovat?
Špagety, 1 plechovka loupaných krájených rajčat, 100ml suchého bílého vína, olivový olej, česnek, balsamico, bazalka, parmazán, sůl, pepř
Také tady si na začátek dejte do vroucí osolené vody vařit špagety. A vrhněte se u toho rovnou do omáčky, která je i tady velmi snadná, možná ještě snadnější. Na rozehřáté pánvi nechte rozpálit olivový olej, krátce zarestuje česnek tak, aby se nespálil. Ve správnou chvíli přidejte rajčata, pokud máte vlastní, nezapomeňte je spařit a zbavit slupky, nicméně ta v plechovce jsou pro tento recept velmi vhodná. Po menší chvilce podlijte rajčata kvalitním suchým bílý vínem a nechte tekutinu zredukovat tak na třetinu.
Následně dejte k rajčatům pár kapek balsamica a opět nechte trochu vyvařit. S balsamicem to ovšem moc nepřehánějte. Poté přichází čas na nastrouhaný parmazán, který omáčku dochutí a zároveň trochu zahustí. Jeho množství je na každém. Osolte, opepřete, přilijte trochu vody ze špaget, které si poté přeceďte, vložte do omáčky a promíchejte. Na úplný závěr odstavte z plotny a přidejte nakrájenou bazalku.
Špagety aglio olio e pepperoncino
Co budeme potřebovat?
Špagety, 4 stroužky česneku, 1 chilli paprička, petrželová nať, parmazán, olivový olej, pepř, sůl
Ani tento recept nemůže začít jinak, než samotným uvařením špaget, které opět vložte do vroucí osolené vody. Na vedlejší plotně nechte v rozehřáté pánvi rozpálit olivový olej, stáhněte trochu teplotu a po krátké chvíli vložte do oleje rovnoměrně nakrájené plátky česneku. Důležité je, abyste ho opekli dozlatova, ale nesmí se spálit. K tomu přidejte nakrájenou chilli papričku, její množství záleží na každém z nás, co kdo snese. Po zarestování podlijte trochou vody ze špaget, aby vám v pánvi vznikla taková emulze. Špagety sceďte, přidejte do pánve, spojte s obsahem pánve, zasypejte strouhaným parmazánem a nakrájenou petrželí. Promíchejte a máte hotovo.
Komentáře (0)
Zatím nikdo nevložil žádný komentář. Buďte první :)