Šmakoun na neděli

Šmakoun na neděli

Šmakoun na neděli připravila Hana Konopková, výživová poradkyně NATURHOUSE ve Znojmě Ingredience na 1 porci: Šmakoun cibulka pórek žampióny olej sójová omáčka kmín bazalka sůl Postup: Cibulku, jemně nakrájený pórek a nakrájené žampiony osmahněte na malém množství tuku a poduste v malém množství vody. Ochuťte kmínem, sójovou omáčkou, bazalkou a solí. Na tento základ přidejte na nudličky nakrájeného Šmakouna a krátce poduste. Směs můžete zahustit troškou škrobu. Možno podávat s rýží nebo bramborami. Tip: Směs se Šmakounem můžeme také nechat vychladnout a pak smíchat s jemně nakrájenou zeleninou, např. hráškem, kukuřicí, mrkví, čínským zelím, a dochutit olivovým olejem či dresinkem. Získáte tím osvěžující salát.

Výživové hodnoty na 1 porci: 280 kcal Bílkoviny: 29 % Sacharidy: 18,5 % Tuky: 10 %

Ingredience: