Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

INGREDIENCE

  • 100 g jemných ovesných vloček
  • 300 ml vody nebo zeleninového vývaru
  • 100 g slaniny
  • 1 menší cibule
  • 250 g žampiónů
  • 200 g čerstvého špenátu

 

POSTUP

Ovesné vločky zalijte vodou a nechte pár minut bobtnat. Nakrájejte slaninu na kostičky a nechte na středně rozpálené pánvi vypéct, vložte nakrájenou cibuli a smažte než zesklovatí, přidejte vločky a důkladně promíchejte. Nakonec zjemněte trochou smetany a vmíchejte nastrouhaný parmazán. K hotovému rizotu přidejte na olivovém oleji osmažené plátky žampiónů a spařený čerstvý špenát. Dochuťte solí a čerstvě mletý pepřem.

 

zdroj: https://emco.cz/recepty/rizoto-se-slaninou-zampiony/

 

 

Ingredience: