Bezlepkové palačinky s jahodami

Bezlepkové palačinky s jahodami

Palačinky s jahodami

Ingredience (6-8 porcí):

150 g rýžové mouky Nutrifree, 130 g jáhlové mouky, 5 lžic rýžového sirupu, 1 lžička vanilkového extraktu, 450 ml kokosového mléka, 1/4 xanthanové gumy, 80 ml vody, 1 vejce, špetka soli, olej na smažení, vaničku jahod na závěrečné dozdobení

Postup:

Ve větší míse smíchejte všechny suché ingredience dohromady a promíchejte. Pokud nemáte xanthanovou gumu, která působí jako pojivo, klidně vynechejte a do těsta už také nepřidávejte 80 ml vody. Ta je tam právě kvůli xanthanové gumě, která zvýší pojivost těsta a je potřeba ho trošku naředit. ­

K suchým ingrediencím přidejte vejce, kokosové mléko, oslaďte ho rýžovým sirupem a na rozpálené pánvi udělejte malý testovací vzorek. Pokud máte těsto dostatečně dochucené, dodělejte všechny palačinky. ­

Tip: Podávat můžete prakticky s čímkoli, co máte doma k dispozici, od marmelády po domácí lískovooříškový krém. Dozdobíme jahodami

 

Ingredience: