Jarní salát s jahodami, avokádem a fetou podle Betty a Vojty

Jarní salát s jahodami, avokádem a fetou podle Betty a Vojty

 

Jsme Betty a Vojta Urbanovi.  Zamilovaní kuchtíci z MasterChefa, ale také šťastní rodiče a vyznavači  zdravého životního stylu, takže  v našich jídlech nehledáme  jen skvělou chuť a vzhled.

Suroviny: 2 porce

Na salát:
300g čerstvých jahod
1 avokádo
150g sýru feta
10 ředkviček
200g baby špenátu
Jedlé květy

Na zálivku:
6 lžic olivového oleje
3 lžičky Čekankového originálu 2 lžíce malinového nebo vinného octa ½ lžičky soli
½ lžičky hořčice


Postup:

První si nachystáme zálivku, v misce smícháme Čekankový originál, ocet,  sůl a hořčici a promícháme. Postupně přiléváme olej a šleháme metličkou  tak, aby nám vznikla emulze. 

Ředkvičky si nakrájíme na tenké plátky (nejlépe pomocí mandolíny)  a dáme do misky s ledovou vodou, aby zůstaly křupavé. Fetu si  rozdrobíme, jahody si nakrájíme na půlky. Avokádo rozřízneme podélně  a nakrájíme na plátky.

Těsně před podáváním promícháme listy salátu nebo špenátu se zálivkou,  dáme do hlubokých talířů a navrch dáme jahody, avokádo a plátky  ředkviček. Zasypeme sýrem feta a dozdobíme jedlými květy.

 

 

 

 

 

zdroj/foto: 4slim