Jarní salát s jahodami, avokádem a fetou podle Betty a Vojty

Jsme Betty a Vojta Urbanovi. Zamilovaní kuchtíci z MasterChefa, ale také šťastní rodiče a vyznavači zdravého životního stylu, takže v našich jídlech nehledáme jen skvělou chuť a vzhled.
Suroviny: 2 porce
Na salát:
300g čerstvých jahod
1 avokádo
150g sýru feta
10 ředkviček
200g baby špenátu
Jedlé květy
Na zálivku:
6 lžic olivového oleje
3 lžičky Čekankového originálu 2 lžíce malinového nebo vinného octa ½ lžičky soli
½ lžičky hořčice
Postup:
První si nachystáme zálivku, v misce smícháme Čekankový originál, ocet, sůl a hořčici a promícháme. Postupně přiléváme olej a šleháme metličkou tak, aby nám vznikla emulze.
Ředkvičky si nakrájíme na tenké plátky (nejlépe pomocí mandolíny) a dáme do misky s ledovou vodou, aby zůstaly křupavé. Fetu si rozdrobíme, jahody si nakrájíme na půlky. Avokádo rozřízneme podélně a nakrájíme na plátky.
Těsně před podáváním promícháme listy salátu nebo špenátu se zálivkou, dáme do hlubokých talířů a navrch dáme jahody, avokádo a plátky ředkviček. Zasypeme sýrem feta a dozdobíme jedlými květy.
zdroj/foto: 4slim