Zapečená snídaňová vejce se žampiony a slaninou
Počet porcí: 6 Doba přípravy: 35 minut Náročnost: *
Ingredience:
6 vajec
250 g slaniny
100 g nastrouhaného tvrdého sýra
100 g žampionů
6 lžic mléka
hrst hladkolisté petržele
1 lžíce másla
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
- Formičky na zapékání nebo na muffiny vyložte plátky slaniny vespod a po stranách.
- Rovnoměrně rozdělte do formiček strouhaný sýr.
- Pokrájené žampiony orestujte na másle a přidejte na vrstvu sýra.
- Poté do každé formičky rozklepněte jedno vejce.
- Navrch vždy zakápněte lžící mléka, osolte, opepřete a zasypte pokrájenou petrželkou.
- Dejte péct na 20 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
TIP: Voňavá, libová, krásně růžová, která jen láká k zakousnutí. Přesně taková je Bačovská slanina z Vysočiny od Uzenářství a lahůdky Sláma pyšnící se za svou kvalitu oceněním Regionální potravina.
Ingredience: