Zapečená snídaňová vejce se žampiony a slaninou

Zapečená snídaňová vejce se žampiony a slaninou

 

Počet porcí:Doba přípravy: 35 minut Náročnost: *

Ingredience:
6 vajec
250 g slaniny
100 g nastrouhaného tvrdého sýra
100 g žampionů
6 lžic mléka
hrst hladkolisté petržele
1 lžíce másla
sůl
čerstvě mletý pepř

 

Postup:

  1. Formičky na zapékání nebo na muffiny vyložte plátky slaniny vespod a po stranách.
  2. Rovnoměrně rozdělte do formiček strouhaný sýr.
  3. Pokrájené žampiony orestujte na másle a přidejte na vrstvu sýra.
  4. Poté do každé formičky rozklepněte jedno vejce.
  5. Navrch vždy zakápněte lžící mléka, osolte, opepřete a zasypte pokrájenou petrželkou.
  6. Dejte péct na 20 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.

 

TIP: Voňavá, libová, krásně růžová, která jen láká k zakousnutí. Přesně taková je Bačovská slanina z Vysočiny od Uzenářství a lahůdky Sláma pyšnící se za svou kvalitu oceněním Regionální potravina.

 

 

Ingredience: