Velikonoční sušenky z mandlového másla

Velikonoční sušenky z mandlového másla

počet – 1 plech sušenek, náročnost – snadné, doba přípravy - 30 minut

 

Suroviny na mandlové máslo:

  • 400 g mandlí

na těsto na sušenky:

  • 80 g mandlového másla
  • 1 vejce
  • 5 lžic medu
  • 200 g hladké mouky

na polevu:

  • 1 bílek
  • cca 200 g moučkového cukru
  • potravinové barvivo

 

Postup přípravy:

  • Do nádoby od mixéru Sage SBL920 vložte mandle. My jsme použili oloupané, ale klidně použijte i neloupané, nebo je můžete předtím opražit. Nasaďte a zajistěte víko nádoby pro bezpečné mixování.
  • Mixér zapněte tlačítkem ON a otočným ovladačem dejte MIX a postupně přidávejte stupně. Potřebujeme ořechy rozmixovat do hladkého másla. Postupně snižujte a zvyšujte výkon, podle potřeby. Pro lepší promíchání si můžete pomoci pěchovadlem nebo stěrkou.
  • Hotové máslo přendejte do nádoby s víkem.
  • Do větší misky si připravte suroviny na těsto a všechny smíchejte dohromady a ručně vypracujte hladké těsto.
  • Těsto nechte chvilku odpočívat, mezitím si připravte troubu předehřátím na 170°C.
  • Těsto vyválejte do přibližně půlcentimetrové placky a vykrajovátkem vykrojte požadované tvary. Ty položte na plech s pečícím papírem a dejte je péct do trouby na 10–12 minut. Upečené sušenky nechte vychladnout.
  • Mezitím si připravte polevu na zdobení sušenek. Prosejte moučkový cukr do bílku a vymíchejte si polevu. Potřebujete konzistenci, která drží a neroztéká se. Podle potřeby tedy přidejte moučkový cukr.
  • Hotovou polevu můžete dobarvit potravinovými barvami a poté s ní nazdobte sušenky.

 

Hotové sušenky mají díky mandlovému máslu krásně mandlovou příchuť a nemusíte do těsta přidávat už žádný jiný tuk. Po upečení jsou krásně křupavé, ale pokud je chcete mít vláčné, dejte je do krabičky s víkem a nechte zavřené.

 

 

Přejeme dobrou chuť a klidné Velikonoce!

 

 

Ingredience: