Dort z jemně hořké čokolády
Co budete potřebeovat na Korpus
- 420 g mouky
- 30 g kakaového prášku
- 300 g másla
- 150 g Korunního pudrového cukru
Náplň
- 175 g másla
- 350 g Korunního hnědého třtinového krystalového cukru
- 4 vejce, lehce ušlehaná
- 4 PL kakaového prášku
- 150 g jemně hořké čokolády
- 300 g smetany ke šlehání
- 450 g smetany ke šlehání
- 50 g Korunního pudrového cukru
Postup pro přípravu korpusu
Ze surovin uhněteme hladké těsto a necháme ho cca 1 hod. odpočívat v ledničce.
Po vyndání těsto rozválíme a vyložíme jím dortovou formu. Těsto na několika místech propícháme vidličkou a pečeme cca 10 min. při 200 °C.
Postup pro přípravu náplně
Ušleháme máslo se třtinovým cukrem. Pomalu přidáváme vejce a kakao.
Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu a vmícháme ji spolu se smetanou do připravené směsi. Náplň nalijeme na předpečený korpus a pečeme dalších cca 45 min. v horkovzdušné troubě při 160 °C, dokud náplň neztuhne.
Smetanu s pudrovým cukrem vyšleháme do krémové hmoty, potřeme jí zchladlý dort a posypeme čokoládovými hoblinkami.
zdroj: https://www.korunnicukr.cz/recepty/recipe-detail/dort-z-jemne-horke-cokolady/