Sladká pivní omáčka s cibulí
přísady
- 200 ml tmavého piva
- 3 lžíce studeného másla
- 3 stroužky česneku
- 2 velké cibule
- 2 lžíce Korunního cukru hnědého
- 2 lžíce balzamikového octa
- Pepř, sůl
- Výpek z masa
příprava
Nakrájíme si cibule na tenké měsíčky. Na pánvi necháme rozpustit 1 lžíci másla. Přidáme cibuli a na mírném ohni smažíme cca 20 minut, občas promícháme. Přidáme nasekaný česnek, cukr a ocet. Podle chuti přidáme pepř a sůl a celou směs zalijeme pivem. Vaříme asi 5 minut, sundáme z ohně a po částech vešleháme zbylé máslo.
Omáčka se hodí k vepřovému masu a skleničce vychlazeného piva.
Tip: Ideální je začít na pánvi, kde se peklo maso, aby omáčka měla správnou masovou chuť.
zdroj: https://www.korunnicukr.cz/recepty/recipe-detail/sladka-pivni-omacka-s-cibuli/