Jogurtové sušenky
Počet porcí: 1 velký plech , Doba přípravy: 35 minut, Náročnost: *
Ingredience:
300 g hladké mouky
250 ml bílého jogurtu
100 g cukru krupice
100 ml mléka
1 vejce
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
cukr moučka na dozdobení
Postup:
- V míse smíchejte mouku, cukr, kypřicí prášek, vanilkový extrakt a sůl.
- Poté přidejte jogurt, mléko a vejce a směs propracujte, dokud nevznikne hladké těsto.
- Zdobicím sáčkem nebo lžičkou vytvořte ze směsi na plechu s pečicím papírem malé hromádky
a zploštěte jim vršky. - Dejte péct na cca 10 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů.
- Podávejte posypané moučkovým cukrem.
Tip: Bílý jogurt se vyrábí pouze z pasterovaného mléka, které je fermentováno ušlechtilými mikroorganismy. Jogurt může také obsahovat tzv. probiotika, která přechodně osídlují střevo a pozitivně působí na lidský organismus. Informaci o obsahu probiotik najdete na etiketě.
zdroj www.akademiekvality.cz nebo Akademie kvality.