Terina s Lotus Biscoff a čokoládou
Recept pro 6 osob
• 200 g hořké čokolády
• 3 vejce
• 200 g Lotus Biscoff sušenek
• čerstvé maliny a moučkový cukr na ozdobu
POSTUP
Rozehřejte čokoládu ve vodní lázni.
Oddělte žloutky od bílků. Postupně vmíchávejte žloutek po žloutku do čokolády. Misku sundejte z teplé lázně.
Ušlehejte vaječné bílky v tuhý sníh. Pomocí špachtle jemně vmíchejte do čokolády.
Do terrine formy vložte potravinářskou folii. Vyskládejte vrtsvu Lotus Biscoff sušenek. Pak rozetřete vrstvu čokoládové směsi. Takto opakujte a vrstvěte, dokud nespotřebujete všechny suroviny. Jako poslední vrstvu dejte Lotus Biscoff sušenky.
Nechte odležet v lednici několik hodin, nejlépe přes noc.
Otočne terrine formu a vyklopte těsně před podáváním.
Povrch dozdobte moučkovým cukrem a čerstvými malinami.
Ingredience: