Terina s Lotus Biscoff a čokoládou

Terina s Lotus Biscoff a čokoládou

Recept pro 6 osob

• 200 g hořké čokolády
• 3 vejce
• 200 g Lotus Biscoff sušenek
• čerstvé maliny a moučkový cukr na ozdobu

POSTUP

Rozehřejte čokoládu ve vodní lázni.

Oddělte žloutky od bílků. Postupně vmíchávejte žloutek po žloutku do čokolády. Misku sundejte z teplé lázně.

Ušlehejte vaječné bílky v tuhý sníh. Pomocí špachtle jemně vmíchejte do čokolády.

Do terrine formy vložte potravinářskou folii. Vyskládejte vrtsvu Lotus Biscoff sušenek. Pak rozetřete vrstvu čokoládové směsi. Takto opakujte a vrstvěte, dokud nespotřebujete všechny suroviny. Jako poslední vrstvu dejte Lotus Biscoff sušenky.

Nechte odležet v lednici několik hodin, nejlépe přes noc. 

Otočne terrine formu a vyklopte těsně před podáváním. 

Povrch dozdobte moučkovým cukrem a čerstvými malinami.

Ingredience: