Candát v bylinkové strouhance s bramborovým pyré a zeleninou
Kdo jednou ochutnal rybu s bylinkovou nebo třeba chlebovou krustou, nechce už ji jinak připravenou. Je to naprostá delikatesa! Křupavá konzistence posypu je dokonalým parťákem k jemnému rybímu masu. A proč zvolit zrovna candáta? Jedná se o ušlechtilého „dravce“ s bílým pevným masem, které je velmi chutné a nemá ani moc kostí. Jako přílohu si můžete dopřát naše bramborové pyré a nakyslý, mátou provoněný zeleninový salát.
Počet porcí: 4 porce Doba přípravy: 50 minut Náročnost: **
Ingredience:
Na rybu:
4 filety candáta
50 g másla
100 g strouhanky
svazek hladkolisté petržele
svazek máty
½ citronu
sůl
olivový olej
Na pyré:
500 g brambor
200 ml vlažné smetany ke šlehání (33 %)
150 g másla
sůl
Na zeleninu:
1 červená cibule
1 červená paprika
½ hlávkového salátu
100 g cherry rajčat
½ citronu
hrst máty
olivový olej
sůl, čerstvě mletý pepř
Postup:
- Filety candáta omyjte, osušte papírovou utěrkou a osolte. Připravte si filety do pekáčku na pečicí papír.
- Smíchejte rozpuštěné máslo s posekanými bylinami, citronovou šťávou a strouhankou.
- Směs naneste na filety, zakápněte olivovým olejem a dejte péct do rozehřáté trouby na 180 stupňů na 10 minut.
- Na pyré dejte vařit osolené brambory, dokud nezměknou, poté k nim přidejte máslo a polovinu smetany. Rozšlehejte a přidejte zbylou smetanu.
- Do mísy si natrhejte omytý hlávkový salát, přidejte nakrájenou papriku, cibuli a cherry rajčata.
- Zeleninu zalijte dresinkem z citronové šťávy, soli, pepře a olivového oleje a zasypte čerstvou mátou.
Tip: Pokud řešíte, kam vyrazit pro čerstvé ryby, je sázkou na jistotu Klatovská zpracovna ryb http://www.klatryb.cz. V jejich sortimentu najdete taky 2 výrobky oceněné značkou kvality Regionální potravina.
Ingredience: