Salát s pečenými paprikami, fetou a kešu oříšky

 

Ingredience na 2 porce:

3 papriky - žlutá, zelená a červená

13 g olivového oleje

2 polévkové lžíce balsamica

1 - 2 kávové lžičky medu dle chuti

1 stroužek česneku

sůl, pepř

50 g feta sýru

20 g kešu ořechů Lucky Alvin

2 hrsti čerstvého špenátu

 

Postup:

  1. Troubu předehřejte na 250 stupňů.
  2. Papriky důkladně omyjte a dejte je do zapékací mísy vystlané pečícím papírem.
  3. Zapékací mísu dejte do trouby a pečte papriky tak dlouho, dokud nezčernají, nemusí být zcela černé, stačí na většině slupky.
  4. Papriky vyndejte, přendejte je do mísy a mísu obalte potravinovou fólií a čekejte cca 10-15 minut, než se zapaří.
  5. Z paprik poté stáhněte slupku, vyndejte semínka a nakrájejte je na proužky.
  6. Kešu ořechy Lucky Alvin orestujte nasucho na pánvi.
  7. Do salátové mísy si připravte umytý špenát, na něj položte paprikové proužky, rozdrobte fetu a přidejte kešu ořechy Lucky Alvin.
  8. Připravte si zálivku - smíchejte olivový olej, balsamiko, med a česnek a salát jím zalijte.
  9. Podávejte s focacciou či jiným dobrým pečivem.

 

 

Ingredience:

paprika červená