Salát s pečenými paprikami, fetou a kešu oříšky
Ingredience na 2 porce:
3 papriky - žlutá, zelená a červená
13 g olivového oleje
2 polévkové lžíce balsamica
1 - 2 kávové lžičky medu dle chuti
1 stroužek česneku
sůl, pepř
50 g feta sýru
20 g kešu ořechů Lucky Alvin
2 hrsti čerstvého špenátu
Postup:
- Troubu předehřejte na 250 stupňů.
- Papriky důkladně omyjte a dejte je do zapékací mísy vystlané pečícím papírem.
- Zapékací mísu dejte do trouby a pečte papriky tak dlouho, dokud nezčernají, nemusí být zcela černé, stačí na většině slupky.
- Papriky vyndejte, přendejte je do mísy a mísu obalte potravinovou fólií a čekejte cca 10-15 minut, než se zapaří.
- Z paprik poté stáhněte slupku, vyndejte semínka a nakrájejte je na proužky.
- Kešu ořechy Lucky Alvin orestujte nasucho na pánvi.
- Do salátové mísy si připravte umytý špenát, na něj položte paprikové proužky, rozdrobte fetu a přidejte kešu ořechy Lucky Alvin.
- Připravte si zálivku - smíchejte olivový olej, balsamiko, med a česnek a salát jím zalijte.
- Podávejte s focacciou či jiným dobrým pečivem.