Rajčatovo řepná polévka

Rajčatovo řepná polévka

Opravdu rychlá polévka pro zimní večery. Červenou řepu buď milujete nebo nenávidíte, já ji miluju. Buď v této polévce nebo nejčastěji syrovou v nějakém salátu nebo v mé ranní snídaňové ovocné kaši – rozmixovanou s banánem, jablkem, doplněnou o oříšky a semínka. Výborná je teď ve studených dnech pro odolnost organismu, povzbuzuje metabolismus, čistí střeva, vylučuje sůl z těla, ale je dobrá taky na krásu – dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům.


SUROVINY

1 střední cibule
1 velká červená řepa či 2 střední
3 velká masitá rajčata
1 plechovka krájených rajčat
olej, sůl
1 lžíce třtinového cukru


Na řepkovém oleji orestujeme cibuli, přidáme oloupanou na kostičky pokrájenou řepu a chvilku zarestujeme. Přidáme nakrájená rajčata, promícháme a zalijeme konzervou rajčat. Přidáme ještě trochu vody, osolíme a necháme vařit do změknutí cca 15 minut. Polévku rozmixujeme tyčovým mixerém a díky rajčatům z konzervy polévku dosladíme cukrem.

Podáváme třeba s opečeným toastovým chlebem, potřeným veganskou zakysanou smetanou (Joya Crémesse – koupíte např. v Bille) s avokádem, solí a pepřem.


Dobrou chuť s dobrým jídlem přeje Pet :- )