Grilovaný hermelín po italsku
Počet porcí: 4
Co budeme potřebovat:
- 4 hermelíny
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce provensálského koření
- Čerstvá bazalka/ rozmarýn
- Sušená rajčata
- Hrst piniových oříšků
- Alobal
Postup:
Bazalku či rozmarýn (dle chuti) nasekáme najemno a smícháme v misce společně s olivovým olejem a provensálským kořením. Hermelín vyndáme z obalu a k ruce si připravíme alobal, do kterého pak sýr zabalíme. Mezitím hermelín ponoříme do oleje s kořením a ze všech stran jej potřeme, položíme jej pak na alobal a na něj klademe sušená rajčata a piniové oříšky. Důkladně zabalíme a položíme na gril. Na mírném ohni necháme přibližně 5-10 minut grilovat. „Skvěle ho doplní víno. Zde můžeme vybrat, buď středně plné suché, jemně barikové bílé víno z odrůd např. Chardonnay nebo Rulandské bílé z ročníků 2018 nebo 2019. Anebo středně plné suché červené víno z ročníků 2018 či 2019 a z odrůd Svatovavřinecké nebo Frankovka,“ sděluje Ing. Marek Babisz, hlavní Sommelier Národního vinařského centra.
Ingredience: