Trhané vepřové maso s bbq omáčkou

Trhané vepřové maso s bbq omáčkou

Ingredience

  • 1/4 šálku uzené papriky
  • 2 lžíce sušené drcené cibule
  • 2 lžíce sušeného česneku
  • 1 lžička kuliček pepře
  • 1/2 lžičky černých hořčičných semínek
  • 1/2 lžičky žlutých hořčičných semínek
  • 1/2 lžičky celerového semínka
  • 2 lžíce soli
  • 1/4 šálku hnědého cukru
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1,8 kg vepřové plece
  • 2 lžíce olivového/rostlinného oleje
  • 1/4 šálku jablečného octa
  • filtrovaná voda nebo vývar
  • 1 a 1/2 šálku BBQ omáčky
  • kyselé okurky na ozdobu
  • nakládané chilli papričky Jalapeños na ozdobu

 

Postup receptu

Do nádoby mixéru vložte papriku, cibuli, česnek, kuličky pepře, hořčičná semínka a celerová semínka . Zvolte rychlost MILL a mixujte asi 30 sekund.

Přidejte sůl a mixujte dalších 10 sekund. Poté přidejte hnědý cukr a mixujte dalších 15 sekund.

Třetinou kořeněné směsi potřete vepřové maso a zabalte jej do potravinové fólie. Půl šálku uschovejte na BBQ omáčku. Nechte v chladničce marinovat 4–24 hodin.

Vyjměte z chladničky a nechte 30 minut odpočinout při pokojové teplotě.

Ve velké pánvi rozehřejte olej.

Nechte plně rozehřát, až se z oleje začne mírně kouřit. Poté přidejte vepřové maso a opékejte ze všech stran dozlatova.

Vyjměte z pánve a vložte maso do hrnce na pomalé vaření. Přidejte jablečný ocet a zalijte filtrovanou vodou nebo vývarem tak, aby bylo maso z poloviny ponořené v tekutině.

Připravte maso podle instrukcí obsažených v návodu k použití daného výrobku.

Jakmile je maso hotové, přendejte jej do hranaté pečicí mísy a pomocí vidliček natrhejte. Pravidelně polévejte masovým vývarem z hrnce, aby se vám maso snadněji trhalo a zůstalo šťavnaté.

Jakmile je celé maso natrháno na vlákna, přidejte 1 šálek BBQ omáčky a dobře promíchejte. Podávejte v rozkrojených malých hamburgerových houskách potřených BBQ omáčkou a ozdobených kyselými okurkami nebo nakrájenými chilli papričkami Jalapeños, případně s vaší oblíbenou zeleninou.


*Rovněž můžete vepřové maso uvařit v tlakovém hrnci po dobu asi 45 minut.
*Maso skladujte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce. Takto vydrží až 3 měsíce.

 

zdroj: https://www.sagecz.cz/recepty/trhane-veprove

 

Ingredience: