Špízy z mletého telecího masa

Špízy z mletého telecího masa

Ingredience:

  • 800 gmletého telecího masa
  • 100 gcibule
  • 2 stroužkyčesneku
  • 4 lžícePodravka přísady pikant
  • 1vejce
  • 1 lžícenakrájené petrželky
  • 1 - 2 lžícestrouhanky
  • 2červené cibule
  • olej na potření grilu

 

POSTUP:

  1. Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem a Podravka přísadou pikant. Vše důkladně promícháme a necháme odležet cca 30 minut.
  2. Přidáme vejce, petrželku, strouhanku a znovu, tentokrát ideálně rukama, celou směs důkladně promícháme, aby se ingredience pořádně propojily a daly se udělat kuličky.
  3. Červenou cibuli nakrájíme na čtvrtiny a střídavě s kuličkami masa napichujeme na špejle. Připravené špízy opečeme na grilu nebo grilovací pánvi.

Servírování: Pro vyladění chuti podáváme s pikantním či jemným Ajvarem Podravka a čerstvě opečeným pečivem.

Rada: Na přípravu masových kuliček je nejlepší použít hruběji mleté maso, aby vám kuličky držely pohromadě.

 

 

zdroj: https://www.podravka.cz/recept/1050815/spizy-z-mleteho-teleciho-masa/

 

 

Ingredience: