Jáhlová kaše s ostružinami ze Světa zdraví

Jáhlová kaše s ostružinami ze Světa zdraví

Jáhly patří mezi lehce stravitelné potraviny, přirozeně bezlepkové, a tak jsou vhodné i pro celiaky. I přes vyšší obsah sacharidů mají díky většímu obsahu vlákniny glykemický index v rozmezí 55 až 60. Jáhly jsou také zdrojem minerálních látek jako je hořčík, draslík, fosfor, křemík, měď, železo a zinek, z vitamínů pak B1 a B2.

  • 100 g syrových jáhel
  • 100 g ostružin (nebo jiných bobulovin)
  • 5 g medu (1 čajová lžička)

 

Jáhly nejprve spaříme horkou vodou, aby se zbavily přebytečné hořkosti. Vodu slijeme a v nové vodě je uvaříme doměkka.

Poté vmícháme ostružiny a podle chuti osladíme medem.

 

Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/jahlova-kase-s-ostruzinami

 

Ingredience: