Jáhlová kaše s ostružinami ze Světa zdraví
Jáhly patří mezi lehce stravitelné potraviny, přirozeně bezlepkové, a tak jsou vhodné i pro celiaky. I přes vyšší obsah sacharidů mají díky většímu obsahu vlákniny glykemický index v rozmezí 55 až 60. Jáhly jsou také zdrojem minerálních látek jako je hořčík, draslík, fosfor, křemík, měď, železo a zinek, z vitamínů pak B1 a B2.
- 100 g syrových jáhel
- 100 g ostružin (nebo jiných bobulovin)
- 5 g medu (1 čajová lžička)
Jáhly nejprve spaříme horkou vodou, aby se zbavily přebytečné hořkosti. Vodu slijeme a v nové vodě je uvaříme doměkka.
Poté vmícháme ostružiny a podle chuti osladíme medem.
Zdroj: https://www.svet-zdravi.cz/recepty/jahlova-kase-s-ostruzinami
Ingredience: