Rybářská sádka
Ingredience:
- 1 kgfilet z tresky (nebo jiné ryby)
- 1 polévková lžícePodravka přísady do jídel
- 2 lžícehladké mouky
- 3 lžičkycitrónové šťávy
- 50 mlolivového oleje
- 150 gcibule
- 600 gbrambor
- 3 stroužkyčesneku
- 50 mlsuchého bílého vína
- 1 lžícepetrželky, nasekané
POSTUP:
- Rybu nakrájejte na kousky, přidejte šťávu z jednoho citrónu, 1 lžičku Podravka přísady a 10 minut marinujte. Poté každý kus obalte v mouce.
- Na pánvi zahřejte olivový olej a ryby smažte cca 5 minut z každé strany. Vyjměte z pánve a uchovejte v teple. Nakrájenou cibuli osmahněte na zbývajícím olivovém oleji. Přidejte nakrájené brambory, špetku soli a zalijte vodou tak, aby brambory byly ponořeny. Vařte na mírném ohni po dobu cca 15 minut, nebo dokud nebude pokrm hotový. Na brambory položte smažené ryby a mletý česnek. Pokud je to nutné, přidejte trochu vody a vařte dalších 10 minut.
- Krátce před dokončením přidejte víno a nasekanou petrželku.
Rada: Použijte velký mělký pekáč nebo holandskou troubu. Pokrm nemíchejte, ale čas od času nádobou silně zatřeste. Pokud dáváte přednost hustým pokrmům, rozmačkejte pár brambor vidličkou.
zdroj: https://www.podravka.cz/recept/1038007/rybarska-sadka/
Ingredience: