Rybářská sádka

Rybářská sádka

Ingredience:

  • 1 kgfilet z tresky (nebo jiné ryby)
  • 1 polévková lžícePodravka přísady do jídel
  • 2 lžícehladké mouky
  • 3 lžičkycitrónové šťávy
  • 50 mlolivového oleje
  • 150 gcibule
  • 600 gbrambor
  • 3 stroužkyčesneku
  • 50 mlsuchého bílého vína
  • 1 lžícepetrželky, nasekané

 

POSTUP:

  1. Rybu nakrájejte na kousky, přidejte šťávu z jednoho citrónu, 1 lžičku Podravka přísady a 10 minut marinujte. Poté každý kus obalte v mouce.
  2. Na pánvi zahřejte olivový olej a ryby smažte cca 5 minut z každé strany. Vyjměte z pánve a uchovejte v teple. Nakrájenou cibuli osmahněte na zbývajícím olivovém oleji. Přidejte nakrájené brambory, špetku soli a zalijte vodou tak, aby brambory byly ponořeny. Vařte na mírném ohni po dobu cca 15 minut, nebo dokud nebude pokrm hotový. Na brambory položte smažené ryby a mletý česnek. Pokud je to nutné, přidejte trochu vody a vařte dalších 10 minut.
  3. Krátce před dokončením přidejte víno a nasekanou petrželku.

Rada: Použijte velký mělký pekáč nebo holandskou troubu. Pokrm nemíchejte, ale čas od času nádobou silně zatřeste. Pokud dáváte přednost hustým pokrmům, rozmačkejte pár brambor vidličkou.

 

 

zdroj: https://www.podravka.cz/recept/1038007/rybarska-sadka/

 

Ingredience: