Ryba na lisabonský způsob

Ryba na lisabonský způsob

Ingredience:

  • 500 grajčat
  • 350 gcibule
  • 4 stroužkyčesneku
  • 750 gbrambor
  • 800 gfilé z mořské štiky nebo tresky
  • 1 lžícePodravka přísady
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • petržel
  • 2bobkové listy
  • 1 lžičkamleté červené papriky
  • trochupálivé papriky
  • 100 mlolivového oleje

 

POSTUP:

  1. Nakrájíme rajčata, cibuli, česnek a oloupané brambory na kolečka a rybí filé na větší kousky.
  2. Do nádoby poskládáme střídavě do vrstev rajčata, brambory, cibuli, česnek a ryby. Brambory a rybu posypeme trochou Podravka přísady, soli a pepře. Skládáme, dokud nespotřebujeme všechny složky, přičemž poslední vrstvou budou brambory.
  3. Přidáme ješte nasekanou petrželovou nať, bobkový list a všechno dochutíme sladkou a pálivou paprikou. Přelejeme 100 ml vody a olivovým olejem.
  4. Přikryté vaříme na mírném ohni bez míchání. Podle potřeby potřeseme nádobou. Jakmile jsou brambory měkké, pokrm je hotový.

Servírování: Rybu na lisabonský způsob můžeme podávat jako samostatný rybí pokrm při různých příležitostech a v každém ročním období, pokrm je vhodný na dny půstu.

Rada: Tento pokrm můžete připravit také v troubě v zapékací misce. Místo poklice použijte alobal. Zapékejte půl až tři čtvrtě hodiny.

 

 

zdroj: https://www.podravka.cz/recept/80875/ryba-na-lisabonsky-zpusob/

 

Ingredience: