Ryba na lisabonský způsob
Ingredience:
- 500 grajčat
- 350 gcibule
- 4 stroužkyčesneku
- 750 gbrambor
- 800 gfilé z mořské štiky nebo tresky
- 1 lžícePodravka přísady
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- petržel
- 2bobkové listy
- 1 lžičkamleté červené papriky
- trochupálivé papriky
- 100 mlolivového oleje
POSTUP:
- Nakrájíme rajčata, cibuli, česnek a oloupané brambory na kolečka a rybí filé na větší kousky.
- Do nádoby poskládáme střídavě do vrstev rajčata, brambory, cibuli, česnek a ryby. Brambory a rybu posypeme trochou Podravka přísady, soli a pepře. Skládáme, dokud nespotřebujeme všechny složky, přičemž poslední vrstvou budou brambory.
- Přidáme ješte nasekanou petrželovou nať, bobkový list a všechno dochutíme sladkou a pálivou paprikou. Přelejeme 100 ml vody a olivovým olejem.
- Přikryté vaříme na mírném ohni bez míchání. Podle potřeby potřeseme nádobou. Jakmile jsou brambory měkké, pokrm je hotový.
Servírování: Rybu na lisabonský způsob můžeme podávat jako samostatný rybí pokrm při různých příležitostech a v každém ročním období, pokrm je vhodný na dny půstu.
Rada: Tento pokrm můžete připravit také v troubě v zapékací misce. Místo poklice použijte alobal. Zapékejte půl až tři čtvrtě hodiny.
zdroj: https://www.podravka.cz/recept/80875/ryba-na-lisabonsky-zpusob/
Ingredience: