Mořský ďas s pikantní rajčatovou omáčkou
INGREDIENCE
- 400 gmořského ďasa
- 1krájená rajčata Podravka (390 g)
- 100 gcibule
- 1chilli paprička
- 200 gtěstovin Pappardelle nebo Fettucine
- 50 mlextra panenského olivového oleje
- 2 stroužkyčesneku
- 1 lžičkacukru
- 1 polévková lžícečerstvé bazalky, nakrájené
- 2 lžičkycitronové šťávy
- 1 polévková lžícePodravka přísady
- 50 gparmazánu, strouhaného
POSTUP
- Na rozehřátém olivovém oleji osmahněte cibulku tzv. dosklovata. Přidejte utřený česnek a chilli papričku nakrájenou na kolečka a vše společně orestujte.
- Přidejte krájená rajčata, cukr, nakrájenou bazalku a Podravka přísadu. Vše společně povařte po dobu 15 - 20 minut. Dle potřeby přidejte trochu vody.
- Zatímco se omáčka vaří, uvařte těstoviny dle návodu na obalu. Těstoviny slijte a promíchejte s trochou olivového oleje.
- Mořského ďasa nakrájeného na steaky, orestujte na rozehřátém olivovém oleji a poté jej přidejte do připravené omáčky. Vše společně krátce povařte.
Servírování: Mořského ďasa servírujte na rajčatové omáčce s uvařenými těstovinami. Na závěr posypte strouhaným parmazánem.
Rada: Pro plnou chuť a vůni steak z mořského ďasa pokapejte šťávou z jednoho citronu ještě před smažením.
zdroj: https://www.podravka.cz/recept/928827/morsky-das-s-pikantni-rajcatovou-omackou/
Ingredience: