Mořský ďas s pikantní rajčatovou omáčkou

Mořský ďas s pikantní rajčatovou omáčkou

INGREDIENCE

  • 400 gmořského ďasa
  • 1krájená rajčata Podravka (390 g)
  • 100 gcibule
  • 1chilli paprička
  • 200 gtěstovin Pappardelle nebo Fettucine
  • 50 mlextra panenského olivového oleje
  • 2 stroužkyčesneku
  • 1 lžičkacukru
  • 1 polévková lžícečerstvé bazalky, nakrájené
  • 2 lžičkycitronové šťávy
  • 1 polévková lžícePodravka přísady
  • 50 gparmazánu, strouhaného

 

POSTUP

  1. Na rozehřátém olivovém oleji osmahněte cibulku tzv. dosklovata. Přidejte utřený česnek a chilli papričku nakrájenou na kolečka a vše společně orestujte.
  2. Přidejte krájená rajčata, cukr, nakrájenou bazalku a Podravka přísadu. Vše společně povařte po dobu 15 - 20 minut. Dle potřeby přidejte trochu vody.
  3. Zatímco se omáčka vaří, uvařte těstoviny dle návodu na obalu. Těstoviny slijte a promíchejte s trochou olivového oleje.
  4. Mořského ďasa nakrájeného na steaky, orestujte na rozehřátém olivovém oleji a poté jej přidejte do připravené omáčky. Vše společně krátce povařte.

Servírování: Mořského ďasa servírujte na rajčatové omáčce s uvařenými těstovinami. Na závěr posypte strouhaným parmazánem.

Rada: Pro plnou chuť a vůni steak z mořského ďasa pokapejte šťávou z jednoho citronu ještě před smažením.

 

 

zdroj: https://www.podravka.cz/recept/928827/morsky-das-s-pikantni-rajcatovou-omackou/

 

Ingredience: