Hummus s ajvarem
INGREDIENCE
- 250 gcizrny Lagris
- 2 stroužkyčesneku
- 2 lžíceAjvaru jemného Podravka
- 30-40 gtahini pasty
- 2 lžícecitronové šťávy
- 75 mlolivového oleje
- 1 polévková lžícečerstvé nasekané petrželky
- dle chuti sůl, kajenský pepř a drcený kmín
POSTUP
- Cizrnu si den předem namočíme přes noc, poté ji v nové vodě uvaříme doměkka a necháme vychladnout.
- Cizrnu si den předem namočíme přes noc, poté ji v nové vodě uvaříme doměkka a necháme vychladnout.
- Cizrnu dáme do misky a rozmixujeme dohladka. Přidáme prolisovaný česnek, Ajvar a veškeré zbývající ingredience (koření dle chuti). Řádně promícháme tak, abychom získali hladkou a krémovou strukturu.
- Podáváme namazané na krekr či opečenou bagetku.
zdroj: https://www.podravka.cz/recept/1104202/hummus-s-ajvarem/
Ingredience: