Hummus s ajvarem

Hummus s ajvarem

INGREDIENCE

  • 250 gcizrny Lagris
  • 2 stroužkyčesneku
  • 2 lžíceAjvaru jemného Podravka
  • 30-40 gtahini pasty
  • 2 lžícecitronové šťávy
  • 75 mlolivového oleje
  • 1 polévková lžícečerstvé nasekané petrželky
  • dle chuti sůl, kajenský pepř a drcený kmín

 

POSTUP

  1. Cizrnu si den předem namočíme přes noc, poté ji v nové vodě uvaříme doměkka a necháme vychladnout.
  2. Cizrnu si den předem namočíme přes noc, poté ji v nové vodě uvaříme doměkka a necháme vychladnout.
  3. Cizrnu dáme do misky a rozmixujeme dohladka. Přidáme prolisovaný česnek, Ajvar a veškeré zbývající ingredience (koření dle chuti). Řádně promícháme tak, abychom získali hladkou a krémovou strukturu.
  4. Podáváme namazané na krekr či opečenou bagetku.

 

 

zdroj: https://www.podravka.cz/recept/1104202/hummus-s-ajvarem/

 

 

Ingredience: