Hot dog na grilu (tak trochu jinak)
Ingredience
- 3 klobásky
- 3 francouzské bagety
- 3 cibule
- 3 čajové lžičky cukru
- olej
- hrubozrnná hořčice
- zelenina k servírování
POSTUP:
- Nastavte gril Sage BGR840 do barbecue polohy (otevřete desky) a dejte ho rozpálit na 200 °C.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.
- Bagety rozřízněte podélně, ale nedořízněte až ke kraji, aby hot dog držel pohromadě.
- Na plochou desku nalijte kapku oleje a vložte nakrájenou cibuli. Na žebrovanou desku naskládejte klobásky.
- Nechte opékat. Po čase přidejte na žebrovanou desku ke klobáskám bagetu, aby se prohřála a opekla.
- Jakmile je cibule téměř opečená, přidejte cukr, abyste si vytvořili karamelizovanou cibulku. Na každé kolečko jsme dávali 1 čajovou lžičku cukru. Karamelizovaná cibulka posune váš hot dog do nových výšin.
- Jakmile je na grilu vše hotové, bagetu potřete oblíbenou hořčicí, my jsme použili hrubozrnnou, přidejte klobásu a navrstvěte cibulkou.
- Dokud je gril ještě teplý, není nic jednoduššího, než ho pomocí papírových utěrek setřít do čista.
- K pořádnému hot dogu doporučujeme servírovat pivo, brzy třeba točené ze džbánku.
zdroj: https://www.sagecz.cz/klub-sage/recepty-a-tipy/hot-dog-na-grilu-trochu-jinak
Ingredience: