Hot dog na grilu (tak trochu jinak)

Hot dog na grilu (tak trochu jinak)

Ingredience

  • 3 klobásky 
  • 3 francouzské bagety
  • 3 cibule
  • 3 čajové lžičky cukru
  • olej
  • hrubozrnná hořčice
  • zelenina k servírování

 

POSTUP:

  1. Nastavte gril Sage BGR840 do barbecue polohy (otevřete desky) a dejte ho rozpálit na 200 °C.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na půlkolečka.
  3. Bagety rozřízněte podélně, ale nedořízněte až ke kraji, aby hot dog držel pohromadě.
  4. Na plochou desku nalijte kapku oleje a vložte nakrájenou cibuli. Na žebrovanou desku naskládejte klobásky. 
  5. Nechte opékat. Po čase přidejte na žebrovanou desku ke klobáskám bagetu, aby se prohřála a opekla.
  6. Jakmile je cibule téměř opečená, přidejte cukr, abyste si vytvořili karamelizovanou cibulku. Na každé kolečko jsme dávali 1 čajovou lžičku cukru. Karamelizovaná cibulka posune váš hot dog do nových výšin. 
  7. Jakmile je na grilu vše hotové, bagetu potřete oblíbenou hořčicí, my jsme použili hrubozrnnou, přidejte klobásu a navrstvěte cibulkou.
  8. Dokud je gril ještě teplý, není nic jednoduššího, než ho pomocí papírových utěrek setřít do čista.
  9. K pořádnému hot dogu doporučujeme servírovat pivo, brzy třeba točené ze džbánku.

 

 

 

zdroj: https://www.sagecz.cz/klub-sage/recepty-a-tipy/hot-dog-na-grilu-trochu-jinak

 

 

Ingredience: