Ten nejlepší nepečený čokoládový dort

Ten nejlepší nepečený čokoládový dort

Suroviny:

Těsto:

  • 2 balení kakaových BéBé sušenek
  • 130 g másla

Náplň:

  • 500 g tvarohu
  • 250 ml šlehačky
  • 300 g vysokoprocentní čokolády

Poleva:

  • 100 g čokolády na polevu
  • 150 ml šlehačky

Příprava:

Sušenky si rozdrtíme a smícháme je s rozpuštěným máslem. Takto hotovou směs natlačíme do dortové formy, stejnoměrnou vrstvou a dáme ztuhnout do lednice.

Vyšleháme si šlehačku a poté ji smícháme s tvarohem a rozpuštěnou čokoládou – pozor! nesmí být horká. Tuto směs nalijeme na vychlazené těsto a vrátím opět zpět do lednice řádně vychladit.

Polevu si připravíme tak, že ohřejeme šlehačku, téměř k bodu varu, přidáme do ní čokoládu a vymíchanou ji nalijeme na řádně vychlazený koláč.

Nyní následuje poslední cesta do lednice a jakmile vše řádně zatuhne, máme hotovo!

 

Ingredience: