Bombardino
Ingredience
- espresso
- 20 ml vaječného likéru
- 10 ml rumu
- šlehačka
POSTUP:
- Ohřejte vaječný likér s rumem a nalijte je do menší skleničky.
- Pomalu přilijte espresso – nejlépe ho nalijete přes lžičku po stěně skleničky. Vrstvy vám tak zůstanou krásně oddělené.
- Nakonec ozdobte šlehačkou.
- Rum můžete nahradit brandy nebo whiskey.
Pokud budete zrovna řídit nebo je na vás klasické bombardino moc silné, můžete vyzkoušet nealkoholickou variantu. Místo vaječného likéru a rumu použijte oslazenou zahuštěnou smetanu, Jesenku. Tu nalijte do malé skleničky. Stačí úplně malinko, zhruba 10 ml. Pokud máte kávu rádi hodně sladkou, můžete dát i 20 ml, připravte espresso a pomalu ho nalijte na jesenku. Na něj přidejte trochu šlehačky.
zdroj: https://www.sagecz.cz/recepty/bombardino
Ingredience: