Bombardino

Bombardino

Ingredience

  • espresso
  • 20 ml vaječného likéru
  • 10 ml rumu
  • šlehačka

 

POSTUP:

  1. Ohřejte vaječný likér s rumem a nalijte je do menší skleničky.
  2. Pomalu přilijte espresso – nejlépe ho nalijete přes lžičku po stěně skleničky. Vrstvy vám tak zůstanou krásně oddělené.
  3. Nakonec ozdobte šlehačkou.
  4. Rum můžete nahradit brandy nebo whiskey.

Pokud budete zrovna řídit nebo je na vás klasické bombardino moc silné, můžete vyzkoušet nealkoholickou variantu. Místo vaječného likéru a rumu použijte oslazenou zahuštěnou smetanu, Jesenku. Tu nalijte do malé skleničky. Stačí úplně malinko, zhruba 10 ml. Pokud máte kávu rádi hodně sladkou, můžete dát i 20 ml, připravte espresso a pomalu ho nalijte na jesenku. Na něj přidejte trochu šlehačky. 

 

 

 

zdroj: https://www.sagecz.cz/recepty/bombardino

 

 

Ingredience: