Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

CO BUDEME POTŘEBOVAT

hovězí játra 150 g
strouhanka 4 lžíce
česnek 2 stroužky
pórek 1 lžíce
mrkev 1 lžíce
celer 1 lžíce
anglická slanina 30 g
voda 500 ml
Vitana hovězí vývar 1 ks
sůl podle chuti
rohlík 1 ks
pepř podle chuti
majoránka podle chuti
vejce 1 ks
máslo 1 lžíce
 

PŘÍPRAVA RECEPTU

Polévka pro sváteční oběd: Mrkev a pórek nakrájíme na kostičky, celer na nudličky a orestujeme na rozpuštěném másle. Poté zalijeme 500 ml vody, přivedeme k varu a přidáme Hovězí vývar Vitana.

Knedlíčky: Játra a slaninu, nakrájené na nudličky, společně s česnekem a rohlíkem nameleme na jemno do misky. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou, přidáme vajíčko a strouhanku, vše důkladně promícháme a necháme odstát cca 5 minut. Potom tvarujeme malé knedlíčky, které uvaříme ve vroucí vodě. Uvařené knedlíčky vložíme do polévky.

 

 

zdroj: https://vitana.cz/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky

 

 

Ingredience: