Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- hovězí játra 150 g
- strouhanka 4 lžíce
- česnek 2 stroužky
- pórek 1 lžíce
- mrkev 1 lžíce
- celer 1 lžíce
- anglická slanina 30 g
- voda 500 ml
PŘÍPRAVA RECEPTU
Polévka pro sváteční oběd: Mrkev a pórek nakrájíme na kostičky, celer na nudličky a orestujeme na rozpuštěném másle. Poté zalijeme 500 ml vody, přivedeme k varu a přidáme Hovězí vývar Vitana.
Knedlíčky: Játra a slaninu, nakrájené na nudličky, společně s česnekem a rohlíkem nameleme na jemno do misky. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou, přidáme vajíčko a strouhanku, vše důkladně promícháme a necháme odstát cca 5 minut. Potom tvarujeme malé knedlíčky, které uvaříme ve vroucí vodě. Uvařené knedlíčky vložíme do polévky.
zdroj: https://vitana.cz/recepty/hovezi-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky
Ingredience: