Lehký letní dort s malinami a borůvkami

Lehký letní dort s malinami a borůvkami
Vejce 3 kusy
Špetka soli  
Cukr krupice 100 g
Olej 3 lžíce
Hladká mouka 100 g
Mražené maliny 200 g
Bílý selský jogurt Hollandia 1 kg
Cukr moučka 10 lžic (nebo dle chuti)
11,5 plátků želatiny
+ 4 lžíce vody
 
ovoce na ozdobu  

 

Postup:

 
  1. Nejprve začneme korpusem. Bílky se solí ušleháme do pěny a poté postupně zašleháváme cukr. Jakmile se
    utvoří pevné špičky, přidáme žloutky, olej a ještě chvíli mícháme. Nakonec opatrně vařečkou vmícháme mouku
    a směs vlijeme do vymazané a vyložené formy pečícím papírem.
    Pečeme 20 minut na 150 °C.

  2. Během pečení doporučujeme začít s krémem. Želatinové plátky necháme ve sklenici s vodou nabobtnat
    po dobu 5 minut. Vedle si v míse smícháme jogurt s malinami a cukrem. Vše řádně promícháme.
    Nabobtnalé želatinové plátky necháme opatrně okapat a zahřejeme v kastrůlku se čtyřmi lžícemi vody,
    a to jen po krátkou dobu, než se želatina zcela rozpustí.

  3. Do rozpuštěné želatiny pomalu přidáváme jogurtovou směs, dokud se vše řádně nepromíchá
    (neztrácejte ale čas, želatina začne rychle tuhnout). Směs vlijeme na vychladlý korpus a ihned necháme
    ztuhnout v lednici. Po ztuhnutí dort dozdobíme ovocem a podáváme vždy vychlazený.

 

Tip! Do jogurtu můžete vmíchat jakékoli jiné oblíbené ovoce a tvořit tak pořád nové a nové variace dortů.

 

 

Zdroj: https://www.hollandia.cz/recepty/lehky-letni-dort-s-malinami-a-boruvkami/