Salát s avokádem a uzeným lososem

Salát s avokádem a uzeným lososem

CO BUDEME POTŘEBOVAT

1 balení polníčku
1 avokádo
uzený losos 100 g
citron½
medovo-hořčičná zálivka
směs se sezamovým semínkem

PŘÍPRAVA RECEPTU

Polníček propláchneme a smícháme se zálivkou. Avokádo rozpůlíme, odstraníme z něj pecku a oloupeme ho. Nakrájíme ho na tenké plátky a pokapeme citrónovou šťávou, aby nezhnědlo. Na talíře nandáme hrst polníčkových listů, ozdobíme plátky avokáda, kousky uzeného lososa a vše zasypeme semínky. Ty můžeme před podáváním lehce nasucho opéct na pánvi.

 

Tip: Pecku z avokáda dostaneme nejlépe tak, že do ní zasekneme nůž a otočíme jím ve směru nebo proti směru hodinových ručiček.

 
 
 
 
 
 
Ingredience: