Tatarák z chřestu

Tatarák z chřestu

CO BUDEME POTŘEBOVAT

svazek zeleného chřestu 1 svazek
avokádo 1
rajčata 2
šalotka 1
citrón ½
kapary 2 lžičky
olivový olej 4 lžíce
ocet z bílého vína 2 lžíce
pažitka
sůl
Mini Krutonky Rajčata & Bazalka
 
 

PŘÍPRAVA RECEPTU

Chřest očistěte a odlomte dřevnaté konce. Vložte na 2 min. do vroucí osolené vody. Ihned zchlaďte.
Dejte okapat na cedník. Ve velké míse smíchejte olej, ocet a sůl. Šalotku nakrájejte nadrobno. Avokádo podélně rozřízněte, vyjměte pecku a nakrájejte na kostičky. Zakápněte citrónem, aby nezhnědlo. Rajčata nakrájejte na osminky, zbavte dužiny a pokrájejte na kostičky. Kapary nechte okapat a překrájejte.
Vše dejte do mísy. Nakonec přidejte chřest nakrájený na kolečka a pažitku. Opatrně promíchejte. Posypte krutony. Salát můžete nechat chvilku proležet, aby se spojily chutě.

 

 

 

zdroj: https://vitana.cz/recepty/tatarak-z-chrestu

 

 

Ingredience: