Tatarák z chřestu
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- svazek zeleného chřestu 1 svazek
- avokádo 1
- rajčata 2
- šalotka 1
- citrón ½
- kapary 2 lžičky
- olivový olej 4 lžíce
- ocet z bílého vína 2 lžíce
- pažitka
- sůl
- Mini Krutonky Rajčata & Bazalka
PŘÍPRAVA RECEPTU
Chřest očistěte a odlomte dřevnaté konce. Vložte na 2 min. do vroucí osolené vody. Ihned zchlaďte.
Dejte okapat na cedník. Ve velké míse smíchejte olej, ocet a sůl. Šalotku nakrájejte nadrobno. Avokádo podélně rozřízněte, vyjměte pecku a nakrájejte na kostičky. Zakápněte citrónem, aby nezhnědlo. Rajčata nakrájejte na osminky, zbavte dužiny a pokrájejte na kostičky. Kapary nechte okapat a překrájejte.
Vše dejte do mísy. Nakonec přidejte chřest nakrájený na kolečka a pažitku. Opatrně promíchejte. Posypte krutony. Salát můžete nechat chvilku proležet, aby se spojily chutě.
zdroj: https://vitana.cz/recepty/tatarak-z-chrestu
Ingredience: