Hříbkové noky se žampionovou omáčkou

Hříbkové noky se žampionovou omáčkou

(4 porce)

Potřebujete:

1 kg brambor ''C''
30 g parmezánu
250-300 g hrubé mouky                              
3 žloutky                                            
250 g menších žampionů                            
25 g/100 g hříbků (sušené/čerstvé)        
300 ml smetany                              
5 g estragonu                   
5 g listové petržele                         
1 citron                               
100 g Bio selského jogurtu bílého Hollandia
olivový olej, sůl, pepř

 

Postup:

  1. Brambory dáme vařit ve slupce. Když jsou uvařené, oloupeme je a nastrouháme.
  2. K nastrouhaným bramborám přidáme parmezán, žloutky, mouku a hříbky nasekané najemno. Vypracujeme těsto a tvoříme noky.
  3. Noky vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.
  4. Žampiony nakrájíme na čtvrtiny a orestujeme na olivovém oleji.
  5. Přidáme estragon a chvilku prohřejeme. Poté zalijeme smetanou smíchanou s jogurtem Hollandia a necháme povařit 2 až 3 minuty.
  6. Přidáme nasekanou petržel a dochutíme citronovou šťávou.

 

 

Ingredience: