Hříbkové noky se žampionovou omáčkou
(4 porce)
Potřebujete:
1 kg brambor ''C''
30 g parmezánu
250-300 g hrubé mouky
3 žloutky
250 g menších žampionů
25 g/100 g hříbků (sušené/čerstvé)
300 ml smetany
5 g estragonu
5 g listové petržele
1 citron
100 g Bio selského jogurtu bílého Hollandia
olivový olej, sůl, pepř
Postup:
- Brambory dáme vařit ve slupce. Když jsou uvařené, oloupeme je a nastrouháme.
- K nastrouhaným bramborám přidáme parmezán, žloutky, mouku a hříbky nasekané najemno. Vypracujeme těsto a tvoříme noky.
- Noky vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.
- Žampiony nakrájíme na čtvrtiny a orestujeme na olivovém oleji.
- Přidáme estragon a chvilku prohřejeme. Poté zalijeme smetanou smíchanou s jogurtem Hollandia a necháme povařit 2 až 3 minuty.
- Přidáme nasekanou petržel a dochutíme citronovou šťávou.
Ingredience: