Hruškový koláč
Potřebujete:
Korpus
220 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
150 g másla
sůl
Postup:
- V míse smícháme mouku se změklým máslem, moučkovým cukrem a solí.
- Důkladně zpracujeme ingredience do směsi podobné drobence.
- Do předem vymazané formy vsypeme směs a vtlačíme.
- Pečeme v troubě na 160 °C cca 10 minut.
Karamelizované hrušky
3 hrušky
100 g cukru
100 g pomerančové šťávy
50 g másla
Postup:
- Hrušky si oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
- Z cukru si vytvoříme v kastrůlku karamel, do něj vlijeme pomerančovou šťávu.
- Vložíme hrušky a necháme chvilku provařit.
- Přidáme máslo a ještě promícháme.
- Hrušky vyskládáme na předem upečený korpus.
Zálivka
20 g skořicového cukru
30 g moučkového cukru
200 ml smetany
100 g Selského jogurtu bílého Hollandia
60 g žloutky
Postup:
- Všechny ingredience společně promixujeme.
- Hotovou směs vlijeme na připravený korpus.
- Vložíme do trouby a pečeme na 160 °C cca 40 minut, dokud směs neztuhne.
Ingredience: