Hruškový koláč

Hruškový koláč

Potřebujete:

Korpus

220 g hladké mouky                      
50 g moučkového cukru                              
150 g másla                                      
sůl

Postup:

  1. V míse smícháme mouku se změklým máslem, moučkovým cukrem a solí.
  2. Důkladně zpracujeme ingredience do směsi podobné drobence.
  3. Do předem vymazané formy vsypeme směs a vtlačíme.
  4. Pečeme v troubě na 160 °C cca 10 minut.

Karamelizované hrušky

3 hrušky                                             
100 g cukru                       
100 g pomerančové šťávy           
50 g másla          

Postup:

  1. Hrušky si oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
  2. Z cukru si vytvoříme v kastrůlku karamel, do něj vlijeme pomerančovou šťávu.
  3. Vložíme hrušky a necháme chvilku provařit.
  4. Přidáme máslo a ještě promícháme.
  5. Hrušky vyskládáme na předem upečený korpus.

 

Zálivka

20 g skořicového cukru                
30 g moučkového cukru                              
200 ml smetany                              
100 g Selského jogurtu bílého Hollandia
60 g žloutky     

Postup:                

  1. Všechny ingredience společně promixujeme.
  2. Hotovou směs vlijeme na připravený korpus.
  3. Vložíme do trouby a pečeme na 160 °C cca 40 minut, dokud směs neztuhne.

 

 

Ingredience: