Smetanové karamelky z bílé čokolády a Roibossu
Ingredience
- 250 g cukru
- 375 ml smetany
- 2 lžíce agávového sirupu nebo jiného tekutého sladidla
- 1 lžíce másla
- 4 g Bio Kyosun Rooibos
- 100 g bílé čokolády
Postup
- Vyložíme pečícím papírem plech nebo jinou nádobu o rozměrech 20 x 20 cm.
- Všechny ingredience vložíme do hrnce a přivedeme k varu.
- Stáhneme teplotu a necháme bublat zhruba 40 minut. Občas promícháme.
- Když teplota dosáhne 118 °C (teplota, kdy cukr začne karamelizovat), vypneme plotnu a mícháme, dokud směs nevychladne.
- Jakmile směs začne houstnout a lepit se na stěny hrnce, přelijeme ji do papírem vyložené nádoby.
- Uhladíme a dáme vychladit do lednice.
- Podáváme nakrájené na kostičky. Hotové karamelky můžeme posypat trochou mletého rooibosu.
zdroj: https://www.matchatea.cz/smetanove-karamelky-z-bile-cokolady-a-rooibosu
Ingredience: