Smetanové karamelky z bílé čokolády a Roibossu

Smetanové karamelky z bílé čokolády a Roibossu

Ingredience

  • 250 g cukru
  • 375 ml smetany
  • 2 lžíce agávového sirupu nebo jiného tekutého sladidla
  • 1 lžíce másla
  • 4 g Bio Kyosun Rooibos
  • 100 g bílé čokolády

 

Postup

  1. Vyložíme pečícím papírem plech nebo jinou nádobu o rozměrech 20 x 20 cm.
  2. Všechny ingredience vložíme do hrnce a přivedeme k varu.
  3. Stáhneme teplotu a necháme bublat zhruba 40 minut. Občas promícháme.
  4. Když teplota dosáhne 118 °C (teplota, kdy cukr začne karamelizovat), vypneme plotnu a mícháme, dokud směs nevychladne.
  5. Jakmile směs začne houstnout a lepit se na stěny hrnce, přelijeme ji do papírem vyložené nádoby.
  6. Uhladíme a dáme vychladit do lednice.
  7. Podáváme nakrájené na kostičky. Hotové karamelky můžeme posypat trochou mletého rooibosu.

 

 

 

 

zdroj: https://www.matchatea.cz/smetanove-karamelky-z-bile-cokolady-a-rooibosu

 

 

Ingredience: