Pečený kapr s bylinkami a bramborem

Pečený kapr s bylinkami a bramborem

Počet porcí: 4 Doba přípravy: 40 minut Náročnost: **

Ingredience:
4 kapří podkovy
500 g rajčat
400 g nových brambor
hrst tymiánu
hrst rozmarýnu
šťáva z ½ citronu
150 g másla
3 stroužky česneku
60 ml zeleninového vývaru
hrst čerstvé pažitky
sůl
čerstvě mletý pepř

 

Postup:

  1. Brambory si uvařte ve slupce.
  2. V pánvi si rozpusťte máslo a nechte na něm opéct na plátky pokrájený česnek.
  3. Přidejte vývar a nechte projít varem.
  4. Vhoďte posekaný rozmarýn a tymián.
  5. Rybu omyjte a osušte, vložte do pekáčku a přelejte máslovou směsí.
  6. Přidejte pokrájená rajčata, osolte a opepřete a dejte péct na cca 30 minut do trouby předehřáté na 180 o
  7. Podávejte s brambory s posekanou pažitkou a zakápnuté citronem.

 

Tip: Než budete porcovat rybu, pořiďte si kvalitní ostrý nůž. Na filetování je vhodná tenká, ostrá a pružná špička. Na porcování podkov zase silnější nůž.

 

 

zdroj: www.akademiekvality.cz 

 

Ingredience: