Pečený kapr s bylinkami a bramborem
Počet porcí: 4 Doba přípravy: 40 minut Náročnost: **
Ingredience:
4 kapří podkovy
500 g rajčat
400 g nových brambor
hrst tymiánu
hrst rozmarýnu
šťáva z ½ citronu
150 g másla
3 stroužky česneku
60 ml zeleninového vývaru
hrst čerstvé pažitky
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
- Brambory si uvařte ve slupce.
- V pánvi si rozpusťte máslo a nechte na něm opéct na plátky pokrájený česnek.
- Přidejte vývar a nechte projít varem.
- Vhoďte posekaný rozmarýn a tymián.
- Rybu omyjte a osušte, vložte do pekáčku a přelejte máslovou směsí.
- Přidejte pokrájená rajčata, osolte a opepřete a dejte péct na cca 30 minut do trouby předehřáté na 180 o
- Podávejte s brambory s posekanou pažitkou a zakápnuté citronem.
Tip: Než budete porcovat rybu, pořiďte si kvalitní ostrý nůž. Na filetování je vhodná tenká, ostrá a pružná špička. Na porcování podkov zase silnější nůž.
zdroj: www.akademiekvality.cz
Ingredience: