Panna cott z Kefíru Mlékárny Valašské Meziříčí
Ingredience:
300 ml jahodového kefírového mléka z Valašska
4 plátky želatiny
250 ml smetany ke šlehání
2 lžíce cukru
2 lžíce citronové šťávy
1 vanilkový lusk
100 g jahod
ovoce na ozdobení
Postup:
Nejprve vložíme želatinové plátky do misky se studenou vodou a necháme je nabobtnat. Jahody rozmixujeme s citronovou šťávou na pyré. Do hrnce vlijeme smetanu, cukr a přidáme semínka z vanilkového lusku. Zahříváme na mírné teplotě, dokud se cukr nerozpustí a poté necháme přivést těsně pod bod varu. Jakmile se začnou objevovat první bublinky, stáhneme hrnec z plamene. Vložíme do směsi vyždímané želatinové plátky a mícháme, dokud se nerozpustí. Na závěr přilijeme kefírové mléko a jahodové pyré a metličkou promícháme tak, aby se všechny ingredience dobře spojily. Vzniklou směs vlijeme do skleniček a necháme v lednici odpočinout ideálně přes noc. Před podáváním dozdobíme skleničky ovocem, oříšky, zkrátka tím, co máme rádi. Přejeme dobrou chuť.
zdroj/foto: Mlékárna z Valašska