Pivní chléb
INGREDIENCE (1 bochník)
- 400 g hladké mouky
- 100 g žitné mouky
- 350 ml piva Holba Šerák (pokojové teploty)
- půl kostičky droždí
- lžička drceného kmínu
- lžička soli
POSTUP
Do misky s pivem rozdrobte a dobře rozmíchejte droždí, do směsi přidejte obě prosáté mouky, sůl a kmín a hněťte těsto, dokud nepřestane lepit (můžete přidat trochu hladké mouky). Přikryté těsto nechte na teplém místě zhruba hodinu kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Poté poprašte pracovní plochu i těsto vodou, vytvarujte v bochník a přendejte na plech s pečicím papírem. Následně jej vložte do předehřáté trouby na 220 °C a pečte asi 45 minut, dokud chleba nezezlátne.
Ingredience: