Toustís se šiškebabem
Suroviny
4 ks Penam Toustís
250 g mletého hovězího
250 g mletého vepřového
1/2 menší červené cibule
1 lžička kardamonu
1 lžička mletého římského kmínu
1 vejce
2 lžičky sušeného oregana
sůl a pepř
2 hrsti rukoly
ajvar a řecký jogurt k podávání
6 špejlí
Postup
Špejle nechte 10 minut namočené ve vodě. Mletá masa smíchejte s kardamonem, římským kmínem, vejcem, oreganem a osolte a opepřete. Navlhčenýma rukama vytvarujte kolem každé špejle šiškebab. Ogrilujte.
Ogrilovaný šiškebab podávejte v opečeném Toustísu, obloženém rukolou a nakrájenou cibulí. Jako dip podávejte ajvar a řecký jogurt.
zdroj: https://www.penam.cz/recepty/toustis-se-siskebabem/
Ingredience: