Těstoviny s pestem z medvědího česneku

Těstoviny s pestem z medvědího česneku


4 PORCE | PŘÍPRAVA: 10 MINUT | VAŘENÍ: 10–15 MINUT


450 g oblíbených těstovin
100–120 g listů medvědího česneku
hrubá mořská sůl
50 g mandlí, loupaných
50 g sýra Grana Padano, nastrouhaného
asi 150 ml olivového oleje

Postup
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
Zatímco se vaří, pusťte se do pesta. Listy medvědího česneku omyjte, osušte a po dávkách je s trochou soli mixujte nahrubo tyčovým mixérem. Přidejte zbylé suroviny a umixujte dohladka. Pokud je směs tuhá, přikápněte trochu oleje a dosolte.
Podávejte s těstovinami. Pokud pesto nebudete používat hned, zakápněte povrch olejem, aby bylinky neoxidovaly, a skladujte v uzavřené nádobě v chladničce (vydrží týden).
Pro delší uchovávání pesto zamrazte.
TIP: Medvědí česnek natrháte v lužních lesích, kde vytváří celé koberce listů. Při rozemnutí voní po česneku. Tak ho poznáte od jedovaté konvalinky i ocúnu, kterým se vzhledem podobá.

Dobrou chuť.

 

zdroj: https://www.penny.cz/PENNY-koutek/recepty/testoviny-s-peste-medvedi-cesnek

 

 

Ingredience: