Losos na tymiánu s pečenými rajčaty, cuketou a sladkými bramborami
Příprava: 20 min + 45 min pečení
Počet porcí: 2 porce
Ingredience
300 g filetů z lososa NA GRIL
4–5 velkých keříkových rajčat OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ
1/2 cukety OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ
1/2 středního batátu (sladká brambora)
12–15 cherry keříkových rajčat OD ČESKÝCH FARMÁŘŮ
čerstvý tymián
olivový olej SAN FABIO
sůl PENNY
čerstvě mletý pepř
Postup
Lososa omyjte, zbavte kůže, osušte a odložte jej prozatím stranou. Zeleninu také umyjte a batát oloupejte. Rajčata, cuketu i batát nakrájejte na tenké plátky.
Do pečicí misky lehce vymazané olivovým olejem postupně skládejte plátky zeleniny. Nejdříve položte kolečko batátu, na něj kolečko cukety a nakonec kolečko rajčete. Takto pokračujte, dokud nezaplníte celý pekáč. Zakápněte olivovým olejem a dejte péct na 25–30 minut do trouby při teplotě 200 °C. Po půlhodině pekáč vytáhněte. Zeleninu dostatečně osolte, přidejte čerstvě mletý pepř a tymián. Nahoru položte osolený filet z lososa a cherry rajčata. Takto pečte dalších cca 15 minut při teplotě 210°. Ihned podávejte.
Dobrou chuť.
zdroj: https://www.penny.cz/PENNY-koutek/recepty/losos-na-tymianu
Ingredience: